Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟ

Καθώς τελείωσαν οι μέρες του αγίου Δωδεκαημέρου που τις χαρακτηρίζει η αλλαγή των διαθέσεων και αισθημάτων συμπάθειας και αγάπης προς τους απόρους, αδυνάτους και εμπερίστατους αδελφούς μας, είναι πράγματι εντυπωσιακή η κινητικότητα γύρω από το θέμα της προσωπικής  και οργανωμένης φιλανθρωπίας. Ένα ντελίριο αγάπης καταλαμβάνει οργανισμούς, ομάδες και άτομα να επινοούν τρόπους και μεθόδους για να καλύψουν αυτές τις άγιες ημέρες τις υλικές ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού συνανθρώπων μας.
          Καλά  είναι βέβαια όλα αυτά, αλλά δεν επαρκούν, γιατί η δυστυχία των ανθρώπων αυτών είναι συνεχόμενη και παρατεταμένη και απαιτείται διαρκής προσπάθεια, όσο διαρκεί ο εγωισμός, ο εγωκεντρισμός και η υποκρισία να καταδικάζει μεγάλα στρώματα του λαού μας στη φτώχεια, την ανέχεια και τη δυστυχία.
          Η Εκκλησία μας, ως γνωστό, δεν μεριμνά για τα εμπερίστατα παιδιά της κάποιες μέρες το χρόνο, αλλά έχει  μόνιμη και διαρκή φροντίδα για όλο αυτόν τον κόσμο που υποφέρει και ζητά τη συνδρομή της. Δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά αυξάνονται οι κοινωνικές δομές της αγάπης με την προσφορά συσσιτίων, τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και άλλων αγαθών και ειδών βοήθειας. Αυτά είναι γνωστά και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.
          Από τη σκυταλοδρομία αυτή της αγάπης δεν μπορεί κανείς να απουσιάζει. Και η ενορία  μας στο μέτρο των δυνατοτήτων της δίνει τη δική της μαρτυρία της αγάπης, όχι μόνο αυτή την περίοδο, αλλά σε καθημερινή βάση και με ποικίλους τρόπους.
          Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, παρά την οικονομική δυσπραγία της εποχής μας, δεν υστέρησε σε πλησμονή αγάπης και προσφοράς προς τους απόρους αδελφούς μας. Κι εφέτος διανεμήθηκαν σε απόρους ιδιαίτερα οικογενειάρχες ποσότητες κρέατος, τυρού, ελαιολάδου, ζυμαρικών, τσουρέκι και άλλων αγαθών καθώς και χρηματικού ποσού, τα οποία προσέφεραν φιλάνθρωποι ενορίτες μας και όχι μόνο. Οι ευλογημένοι αυτοί άνθρωποι του Θεού σε κάθε παρισταση, όταν τους ζητηθεί να δείξουν την αγάπη τους, την προσφέρουν αγόγγυστα και πλουσιοπάροχα, συνήθως από το υστέρημά  τους.
          Το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας μας διαχειρίζεται με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο την όποια προσφορά την πιστών μας προς όφελος των αδελφών μας.
          Για όλη αυτή την προσφορά και συνεργασία των αγαπητών ενοριτών και συνεργατών μας νοιώθουμε την βαθειά ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας εκ βάθους καρδίας για την απύθμενη και ανεξάντλητη αγάπη τους καθώς και για την εμπιστοσύνη τους στον προνοιακό τομέα της ενορίας μας.
          Ευχόμαστε κάθε ευλογία και χαρά γιατί αξίζουν κάθε έπαινο και ευλογία από το Θεό.
          Καλή, ευλογημένη και φωτισμένη χρονιά γεμάτη από έργα αγάπης που είναι δείγματα υγιούς χριστιανοσύνης.

        Ο Πρόεδρος
         του Φιλόπτωχου Ταμείου πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Τα Μέλη αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: