Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τι σημαίνει “κρίση πανικού”



Κρίση πανικού είναι η απότομη αίσθηση υπερβολικού άγχους ή φόβου. Συνοδεύεται από συμπτώματα ψυχολογικά και σωματικά. Ψυχολογικά είναι συνήθως ο φόβος για την υγεία, για την απουσία αυτοελέγχου, για την έλλειψη οξυγόνου. Ενώ τα σωματικά συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί είναι ταχυκαρδία, μυϊκοί σπασμοί, εφίδρωση, τάση λιποθυμίας και δύσπνοια.

          Λόγοι που οδηγούν στην κρίση πανικού είναι:

          -Πανεπιστημιακές επιδόσεις, ιδιαίτερα κατά την εξεταστική περίοδο ή λόγο πριν το πτυχίο, λόγω έντονου άγχους.

          -Οικογενειακά προβλήματα από τις σχέσεις γονέων μεταξύ τους ή με τα παιδιά τους.

          -Η οικονομική δυσχέρεια καθώς βλέπουν τα προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν, η αγωνία μεγαλώνει και Για την φοιτητική, αλλά και τη μελλοντική ζωή.

          -Προβλήματα σχέσεων με φίλους ή με την παρέα. Άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συνήθως σκέπτονται αρνητικά για τον εαυτό τους.

- Έλλειψη εμπιστοσύνης στην πρόνοια του Θεού. Οι νέοι που δεν εναποθέτουν την ελπίδα τους στο Θεό, δύσκολα αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα!

          Το ευτύχημα είναι, ότι πρόκειται για μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται. Αρκεί να το θελήσουμε και να επιδιώξουμε ανάμεσα στις πολλές “λύσεις” που η σύγχρονη κοινωνία μας προτείνει, να επιλέξουμε την ενδεδειγμένη. Δηλαδή να την καταφυγή μας στον Θεό. Διότι ο Θεός είναι πηγή δύναμης και συγχρόνως πηγή μόνιμης και αναφαίρετης ειρήνης και ηρεμίας. Ο πνευματικός μας πατέρας μπορεί  να έχει, και  στο θέμα αυτό, καθοριστικό ρόλο.

          Έτσι, κάποια στιγμή, ο πανικός και οι κρίσεις του θα είναι παρελθόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: