Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Θεός πνεύμα δυνάμεως και αγάπης.....



          “....έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού” (Τιμ. Β΄, 7)



          Οι μέρες που περνάμε είναι πράγματι δύσκολες και λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην προσπάθεια των αρνητών της πίστεως που διαχειρίζονται τις τύχες του Έθνους και της παιδείας. Η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας  λοιδορείται και υπονομεύεται ως παρωχημένη υπόθεση για να πάρει τη θέση της η νεοταξική αντίληψη της ζωής.

          Αφού έχουν έτσι τα πράγματα τότε χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερη δύναμη και χάρη από το Θεό, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Ένας βασικός τρόπος για να ελκύσουμε την ευλογία του Θεού  είναι η άσκηση της παρούσης περιόδου της Σαρακοστής. Η αληθινή Νηστεία και η εγκράτεια είναι δείγμα πως πιστεύουμε και αγαπάμε  τον Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό μας προτρέπει η Εκκλησία μας να “νηστευσωμεν νηστείαν ευάρεστον τω Κυρίω. Αληθής νηστεία η των κακών αλλοτρίωσις, εγκράτεια γλώσσης, θυμού αποχή, επιθυμιών χωρισμός, ψεύδους και επιορκίας... αυτή εστίν νηστεία αληθής και ευπρόσδεκτος”.

          Με τον πνευματικό αυτό οπλισμό θα αντλήσουμε  δύναμη και θα γευτούμε την αγάπη του Θεού, για να αντισταθούμε στο πολύμορφο κακό που μας απειλεί καθημερινά.

          Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η αληθής νηστεία έσωσε τους Νινευίτες, ανέδειξε τον προφήτη και θεόπτη Μωυσή, εδρόσισε τους τρεις παίδες εν τη καμίνω, ελευθέρωσε το έθνος μας σε δύσκολες περιόδους. Όπως είναι και η σημερινή περίοδος που διανύουμε που έχει ενσκήψει το πνεύμα του κακού στην πατρίδα μας. Μόνο με προσευχή και νηστεία φεύγει το πονηρό πνεύμα και τα έργα του.

          Αν είμαστε αληθινοί πατριώτες και αληθινοί χριστιανοί ας αρχίσουμε τον αγώνα κατά του κακού από τώρα. Κάτι ουσιαστικό να κάνουμε κι εμείς, όχι μόνο έλεγχο και κατάκριση.

          π. Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: