Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Φιλανθρωπία χωρίς Θεό ……υπάρχει ?

Κάποιοι συνάνθρωποι μας εμφανίζονται με  ένα πρόσωπο ηθικό και αφιερωμένο προς τον συνάνθρωπο τους με αλληλεγγύη  και αυταπάρνηση.

Όλα καλά μέχρι εδώ και θεάρεστα αλλά όταν αυτές οι ενέργειες είναι εις το όνομα κάποιας οργάνωσης με φιλανθρωπες ιδιότητες κάτι δεν πάει καλά.

Όταν υπάρχει η εκκλησια του Χριστού που έχει όλες τις ιδιότητες που αναφέραμε προηγούμενος και με μια ακόμα ανώτερη όλων  όπως η σωτηρία του ανθρώπου ως δημιούργημα του τότε προς τι η παράλληλη συμπόρευση αφού η εκκλησια του Χρίστου είναι ανώτερη και ποιο σπουδαία ως δημιουργού τον πάντων  ?Μήπως πίσω από όλες αυτές τις ανθρώπινες δραστηριότητες κρύβετε κάτι που δεν είναι και τόσο  φιλάνθρωπο όπως θέλει να ισχυρίζεται ?Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί να υπάρχει κάτι παράλληλο όταν αυτό που προϋπήρχε είναι ανώτερο ?

Ποιος ο λόγος να κάνεις κάτι που γίνετε και πολύ καλύτερα από αυτό που προσπαθείς εσύ να κάνεις ?Αν ισχυριστούμε ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερα από τον Θεό τότε η πλάνη είναι σίγουρη και έχεις αυτομάτως περάσει στο πεδίο της αίρεσης.

Αν δεν υπάρχει δόλος τότε τα ελατήρια των ενεργειών μας ειναι φίλαυτα και κρύβουν εγωισμό που όπως ξέρουμε από καταβολής ανθρώπου δεν είναι του Θεού αλλά του πονηρού δημιούργημα . Αν έχουμε και υπόψη ότι η Μασόνοι με αυτό τον τρόπο πλευρίζουν και αναπτύσσονται τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πράξεις που έχουν την Μασονία ως κινητήρια δύναμη είναι καταδικασμένες από την εκκλησια αιώνες τώρα. Με αυτές τις απλές σκέψεις θα ήθελα να προστατέψω το πλήρωμα της εκκλησιάς από πλάνες που το μονό που θέλουν να καταφέρουν είναι την απώλεια της ψυχής και όχι την σωτηρια της που είναι και το ζητούμενο
dlfanis.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του κειμένου.