Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η Γιόγκα είναι Ινδουισμός και όχι είδος γυμναστικής



«Παγκόσμια ημέρα Γιόγκα» έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ(!) Η 21η Ιουνίου κάθε χρόνο.
Αυτές οι «Παγκόσμιες Ημέρες», που πολλές φορές ακούγονται ευχάριστα και επιδοκιμαστικά έχουν ως τελικό σκοπό τη σταδιακή επικράτηση, σε πλανητικό επίπεδο, του αξιακού κώδικα της Νέας Τάξης, σε βάρος των πολιτιστικών, που έχουν οι λαοί από την παράδοσή τους. Ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου, αποτελεί πολύ απλό πρόβλημα, αν προηγουμένως έχει χάσει την ιδιοπροσωπεία του, τον εαυτό του. Χτυπητό παράδειγμα η Ημέρα Γιόγκα.
Γι’ αυτό πολύ σωστά η Δ. Ι. Σ. της Εκκλησίας υπενθυμίζει ότι:
«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ Της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής».
Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» Φ. 943-2015

         

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέει το άρθρ
δυστυχώς η γιόγκα έχει μπει στα σχολεία παντού στη ζωή μας
Ωραίο και σημαντικό άρθρο.