Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ελληνικές πρωτιές




«Έλληνας αναδείχθηκε ο καλύτερος χειρουργός του κόσμου! Ο ορθοπεδικός χειρουργός Ελευθέριος Τσιρίδης, αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, επιλέχθηκε για τα επιτεύγματα του στον τομέα των αρθροπλαστικών.
Έλληνας ο μαθητής που κέρδισε την Μαθητική Ολυμπιάδα χωρίς ούτε ένα λάθος! Ο μαθητής της Γ΄ τάξης Λυκείου Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος από την Ρόδο πέτυχε το απόλυτο άριστα.
Έλληνες φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισαν την πρωτιά μεταξύ117 Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης, ξεπερνώντας ακόμα και τους φοιτητές του Χάρβαντ!
Ακόμα και στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης και ένδειας που διέρχεται η χώρα μας, με τους εξαντλητικούς φόρους και την υπολειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών δομών, οι Έλληνες δεν παραδίδουν τα όπλα και δεν το βάζουν κάτω. Η εικόνα της μιζέριας, της εξαθλίωσης και της ανέχειας που θέλουν να δημιουργήσουν οι «φίλοι» μας για τους Έλληνες, διαψεύδονται καθημερινά με ατράνταχτες αποδείξεις σε διεθνές επίπεδο. Οι Έλληνες αποδεικνύουν, διότι  η ανθρώπινη θέληση και ευσυνειδησία, η εργατικότητα κι η αγάπη για πρόοδο και μάθηση, η επιμονή και η υπομονή, και κυρίως η αλληλεγγύη, η εργατικότητα και η συνεργασία, μπορούν να μας φέρουν πολύ κοντά στους στόχους μας, στα όνειρα και στις επιδιώξεις μας».
Άλλα σχόλια περιττεύουν. Ευτυχώς που έρχονται κάτι τέτοιες εκπλήξεις που  τονώνουν το ηθικό μας για να σηκώσουμε τα πάθια μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται με την πεποίθηση ότι τίποτε δεν έχει χαθεί ακόμα.

«Μικρά σημειώματα» από το περιοδικό «Αγ. Λυδία», τ. 495  

Δεν υπάρχουν σχόλια: