Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ανδρέας Κακαφώνης: Ένας άγγελος φτερούγισε για τον ουρανό!





Στις 29 Μαρτίου 2014, μετά από σκληρή δοκιμασία της σαρκός, άφησε τα επίγεια και επορεύθη προς τα ουράνια ο δεκαεξάχρονος Ανδρέας Κακαφώνης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ειπών τα εξής:
«Ο Ανδρέας χτες τη νύχτα φτερούγισε για τον ουρανό γιατί για εκεί ήταν προορισμένος, αφού ήταν ένας άγγελος αφότου ζούσε επάνω στη γη. Δοκιμάστηκε από το Θεό ως χρυσός εν χωνευτηρίω. Ο Θεός έχει το δικό του σχέδιο και κατασκευάζει τους δικούς του αγγέλους με το δικό του τρόπο από αυτόν εδώ τον κόσμο. Ενθυμούμαι με πολύ συγκίνηση και με συγκλονισμό ψυχής τον Ανδρέα να ψάλλει εις το επισκοπείον και να λέγει «ξέρω ύμνους για το Θεό» και με μια φωνή αγγελική να λέει τροπάρια προς το Θεό. Έχω την αίσθηση ότι προπέμπουμε εις την αιωνιότητα έναν άγγελο του Θεού . Ο απόστολος Παύλος, ο πάντα επίκαιρος, λέει «μη λυπήσθε ώσπερ οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα». Με τη βεβαιότητα της Αναστάσεως προπέμπουμε εις την αιωνιότητα τον κεκοιμημένο αδερφό μας. Όταν αδερφοί μου, εμείς θα ψάλλουμε εδώ στις εκκλησίες μας το Χριστός Ανέστη ο Ανδρέας θα ψάλλει τον ίδιο ύμνο μαζί με τους αγγέλους στον ουρανό. Δεόμεθα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού να παρηγορεί τους γονείς του και μετά αγίων και δικαίων να αναπαύσει την ψυχή του Ανδρέα .»
Στην επικήδειο ακολουθία συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, οι πρωτ. π. Παναγιώτης Ταρσινός, π. Νικόλαος Γκόλφης, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, οι πρεσβ.  π. Γρηγόριος Πετρούτσος, π. Βασίλειος Σταμόπουλος, π. Κωνσταντίνος Μπονάτσος και π. Κλεόπας Νικολόπουλος και οι διακ. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Ιωακείμ Σταματόπουλος.

Πηγή:  http://www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: