Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σύγχρονοι ηρόστρατοι




          Στο φύλλο της 27-1-2013 της εφημερίδας «Σημερινή» της Κύπρου δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Τα θρησκευτικά και τα Φυλακισμένα Μνήματα» του κ. Σάββα Ιακωβίδη. Στο άρθρο του αυτό ο κ. Ιακωβίδης καταγγέλλει, ότι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στην Κύπρο, κ. Λήδα Κουρσουμπά «ξεκίνησε πόλεμο εναντίον των επισκέψεων των μαθητών στα Φυλακισμένα Μνήματα- της Λευκωσίας-, για να μη προκαλούνται ψυχολογικά τραύματα από τη θέαση της αγχόνης και των μνημάτων των εκεί θαμμένων  ηρώων της ΕΟΚΑ»!
          Η απόφαση αυτή είναι απίστευτη, είναι εγκληματική. Γιατί στα «Φυλακισμένα Μνήματα» πηγαίνουν να προσκυνήσουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου και, προ παντός, τα νιάτα. Από την ώρα που οι Άγγλοι δυνάστες αποφάσισαν να ανεβάσουν στην αγχόνη κάποια από τα ηρωικά παλικάρια της ΕΟΚΑ και να τα ενταφιάσουν εκεί, μαζί με μερικούς άλλους ήρωες, όπως Γρ. Αυξεντίου, που έπεσαν δια των μαχών, τα «Φυλακισμένα Μνήματα»  έγιναν ευλαβικό προσκυνητάρι όλης της γης.
          Αν, τώρα, η κ. Επίτροπος, εζήλωσε τη δόξα του Ηρόστρατου, ο οποίος πυρπόλησε τον Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο, για να δοξασθεί (!), ας γνωρίζει ότι δεν θα της το επιτρέψει η αδούλωτη εθνική συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση να απεμπολήσει τα όσια και τα ιερά της φυλής.

Πηγή: «Βορειοηπειρωτικόν ΒΗΜΑ», αρ. Φύλ. 28. Ιανουάριος-Μάρτιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: