Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος


Όσοι από τους μάρτυρες διακρίθηκαν σε αντοχή και η διάρκεια των βασανιστηρίων τους ήταν μεγάλη, ονομάζονται ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. Ένας από αυτούς τους μεγάλους που τιμά η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία είναι και ο Άγιος Γεώργιος.

Μεγάλη η πίστη του στον Χριστό, που δεν αρνήθηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς έναντι των οποιονδήποτε ανταλλαγμάτων να αλλάξει το πιστεύω του, να θυσιάσει στα είδωλα και να προδώσει τον Χριστό.

Κοχλάζουσα η αγάπη του στον Χριστό, για αυτό και μεγάλη η αντοχή του, η υπομονή του, η γενναιότητά του στα βασανιστήρια.

Αθλοφόρος στην καθημερινή του ζωή ο Άγιος για την Αγάπη του εσταυρωμένου έγινε πρωταθλητής, τροπαιοφόρος σε κάποια δεδομένη στιγμή.

Άφησε τα πρόσκαιρα και προτίμησε τα Αθάνατα.

Θυσίασε τα ευτελή και κέρδισε τα πολύτιμα.

Πρόσφερε τα μικρά και απέκτησε τα αιώνια.

Νίκησε την αμαρτία, πολιτογραφήθηκε στην Ουράνια Βασιλεία.

Τον μεγαλομάρτυρα αυτόν τιμά ιδιαίτερα η ενορία μας και καλούμαστε εμείς οι Χριστιανοί, μέσα σε αυτόν τον αλλοπρόσαλο σύγχρονο κόσμο να τον μιμηθούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Και στην εποχή μας οι διωγμοί συνεχίζονται με ποικίλους τρόπους και μέσα. Για αυτό και όλοι μας καλούμαστε να δώσουμε την μαρτυρία Χριστού, όταν αρνούμαστε να προσκυνήσουμε τα σύγχρονα είδωλα, όταν η πίστη, μας κατευθύνει τα βήματα της ζωής μας και αναμοχλεύει ολόκληρη την πνευματική μας ύπαρξη και όταν η καθημερινή μας ζωή εναρμονίζεται με τον νόμο και το θέλημα του Θεού.

Πηγή:  Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος, Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

           http://www.ag-georgios.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: