Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

"Εν μέσω κρίσης"





«Ου φοβηθήσομαι κακά ότι συ μετ’ εμού ει» (Ψαλμ. 22)

          Από την επίκαιρη ποιητική συλλογή «Εν μέσω κρίσης» παραθέτουμε  ενδεικτικά κάποια  αποσπάσματα από την όντως αφυπνιστική και οικοδομητική Συλλογή της κ. Μαρίας Μουρζά, εκδόσεις «ΑΘΩΣ».

«...Και ξαφνικά ένα πρωί, βρεθήκαμε   να επιλέγουν  άλλοι για μας…
Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι είμαστε υπό κατοχή… κοιτάς και λες πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι οι Έλληνες; Ποιοι μας πούλησαν; Ποιοι μας αγόρασαν; Βιώνοντας ένα σκληρό παιγνίδι πίσω από την πλάτη μας και πάντα εις βάρος μας…..
Βλέπουμε πως δεν είμαστε άμοιροι της τύχης μας… Φταίμε όλοι… (διότι) καταργήσαμε τον Θεό…. Στη θέση της Εκκλησίας βάλαμε τις στοές, αντικαταστήσαμε το γάμο με συμβολαιογραφική πράξι…Τη Μάνα με την τηλεόραση…τα παιδιά με τα σκυλιά…τον πνευματικό με τα μέντιουμ (και τον ψυχολόγο). Την Λειτουργία με κολυμβητήρια, φροντιστήρια, την προσευχή με γιόγκα, την νηστεία με δίαιτες και τον Χριστό με τον χρυσό….
Έτσι άδειασε η ψυχή μας… Αδελφοί μου ομοιοπαθείς και συμπένητες η κρίση η μεγάλη δεν είναι που δεν ευημερούμε, είναι που δεν μετανοούμε…Δεν είναι η οφειλή των δανείων, είναι η οφειλή των δακρύων…
Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω…που μυρίζει λιβάνι, πρόσφορο…καντήλι… σαρανταλείτουργο… προσκομιδή… νερά αγιασμένα… πόρτες ασφαλισμένες με το σημείο του σταυρού από τη λαμπάδα της Ανάστασης.
Εσύ απελπισμένε αδελφέ…Πίστεψε με…δεν υπάρχει άβυσσος, γιατί υπάρχει Παναγία….Καμιά άβυσσος δεν θα ρυθμίζει τη ζωή μας…
Σήκω! Έχεις μάνα…Η Παναγιά  θα’ ρθεί και την άβυσσο Παράδεισο θα κάνει και σε έξοδο το αδιέξοδο θα αναδείξει…
Πίστεψε με έχει χιλιάδες φορές ξαναγίνει…»  

π. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: