Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Χριστιανισμός και χρόνος




«Όποιος βλέπει με τα μάτια της άγρυπνης ψυχής του τον Θεό, τον αντικρίζει να στέκεται όρθιος στο κατώφλι του νέου χρόνου, να τον ευλογεί και να του ζητεί να συνεχίσει τα καλά του έργα που με τη χάρη τη δική του έκαμε τον περασμένο χρόνο.
Όποιος έχει μέσα του τον Θεό, δεν φοβάται και δεν αγωνιά. Εισέρχεται στο νέο χρόνο μ’ εμπιστοσύνη και χαρά γιατί ξέρει πως ο Θεός είναι ο  Κύριος και κυβερνήτης των πάντων. Δεν αναρωτιέται τι μπορεί να του τύχει, αν θάναι ευτυχισμένος ή όχι. Ευλογεί και χαίρεται κι υπομένει κάθε τι που του δίνει ο Θεός, γιατί γνωρίζει πως είναι ο Πατέρας του και του έχει χαρίσει όλη του την αγάπη. Όμως, ο σύγχρονος κόσμος, χάνοντας αυτή τη σωτήρια σχέση της πατρότητας με τον Θεό, κύλησε στην ασέβεια, στην ανασφάλεια, στην αγωνία. Και η ζωή έχει γίνει πια μηδαμινή και μαρτυρική…
Γι’ αυτό ας μπούμε  μέσα στον νέο χρόνο μ’ ευσέβεια, σεμνότητα και λαχτάρα να πράξουμε έργα αγαθά. «Ο του φωτός χορηγός και των απάντων ποιητής και Κύριος, εν τω φωτί των σων προσταγμάτων οδήγησον ημάς, εκτός σου γαρ άλλον Θεόν ου γινώσκομεν».

Κ. Τσιρόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: