Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Προπόνηση ζωής ή απώλεια ψυχής;



          Με τον εντυπωσιακό τίτλο «ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ» κάποιοι επιτήδειοι του Νεοεποχίτικου χώρου προσφέρουν «συναντήσεις αφύπνισης ζωής» αντί…. αλμυρού αντιτίμου των 290 ευρώ- και μάλιστα μέσω τραπεζιτικού λογαριασμού! Το σύστημα είναι γνωστό και από άλλες ψυχολατρίες, οι οποίες υπόσχονται βελτίωση εργασιακής απόδοσης, λύση μαθησιακών προβλημάτων, ανάπτυξη της προσωπικότητας κλπ.
            Οι διαφημιστές των εν λόγω συνάξεων παρουσιάζονται  ως εγγυητές για τους συμμετέχοντες στην απαλλαγή τους από:
1.      «υποκειμενικές αντιλήψεις» οι οποίες δημιουργούν ισχυρούς… περιορισμούς ,
2.      παγιωμένες… «πεποιθήσεις» που δημιουργούν έναν « φαύλο» κύκλο από «πιστεύω» συμπεριφορών,
3.      «επιλογές» χωρίς επίγνωση των συνεπειών τους στον ευρύτερο περίγυρο,
4.      «περισσότερη προσπάθεια» η οποία κατά τους συντάκτες του εντύπου με τίτλο: «σεμινάριο βιογραφική προπόνηση», δεν ωφελεί σε τίποτα. Ακόμη, υπόσχονται να μάθουν τους συμμετέχοντες στο εν λόγω σεμινάριο πώς,
5.      να κάνουν δημιουργική χρήση της γλώσσας ως «μιας δημιουργικής ενέργειας»,
6.      να απαλλάξουν τους ανθρώπους από τους προσωπικούς τους «φόβους»,
7.      να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τη «μοναδικότητα» τους και
8.      να αντιμετωπίσουν την «κατάρρευση» ως «ένα μονοπάτι, μια πραγματική μετάβαση στην εκπλήρωση κάποιας δυνατότητας.
     Απ’ όλα τα παραπάνω, είναι φανερό πως πρόκειται για άλλη μία κίνηση, δήθεν ψυχολογικού χαρακτήρα, η οποία με τον «ανώδυνο» τρόπο προβολής της μέσω σεμιναρίων υπόσχεται -όχι χωρίς υλικό κόστος- να λύσει τα ποικίλα βιοτικά προβλήματα των ανθρώπων κηρύσσοντας το «ευαγγέλιο» του όφεως». Δηλ. τη νόθα αυτογνωσία, την αυτό- πραγμάτωση (αυτοθέωση) και την χωρίς Θεό «σωτηρία».
      Πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε – ιδιαίτερα οι νέοι- που γοητεύονται από καινοφανείς προτάσεις «σωτηρίας» χωρίς το Σωτήρα Χριστό. Οι Νεοεποχίτες χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να συλλάβουν   και ν’ αποκτείνουν ψυχές «υπέρ ων Χριστός απέθανεν».

( Περιοδικό «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» , τ. 68)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά θα θέλουν πάλι βρε παιδί μου!!!