Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεφλεξολογία για μωρά και παιδιά!



            Το παρακάτω κείμενο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και επειδή είναι ενδιαφέρον κρίναμε σκόπιμο να γίνει ευρύτερα γνωστό, για να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους γονείς και τους παιδαγωγούς που έχουν κάποια ευαισθησία.
            «Απλές τεχνικές ρεφλεξολογίας για μωρά και παιδιά, με τις οποίες μπορούν οι ίδιοι οι γονείς να αντιμετωπίσουν συχνές ασθένειες αλλά και να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά, παρουσίασε η ολιστική γιατρός Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Ισαβέλλα Ρόζας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, σε μία ανοιχτή και δωρεάν συνάντηση για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.
            Κρυολογήματα, άσθμα, βρογχίτιδες, γρίπη, ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα είναι μερικές από τις ασθένειες στις οποίες η φεγλεξολογία, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται από τους ίδιους τους γονείς, μπορεί να βοηθήσει, να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ισχυροποιώντας παράλληλα και την ίδια τη σχέση γονέων και παιδιών.
            Σ’ αυτή τη συνάντηση η παραπάνω γιατρός απευθύνεται στους ίδιους τους γονείς, προσφέροντας τους γνώση και εργαλεία. Οι  γονείς θα μάθουν συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν μέσα από στην καθημερινότητα τους, για να βελτιώσουν τη φυσική, οργανική και συναισθηματική υγεία των μωρών και των παιδιών.
            Η ρεφλεξολογία είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο, που στα χέρια των γονιών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, καθώς συμβάλλει στην ισχυροποίηση τη σχέσης τους με τα μωρά και τα παιδιά. Συγκεκριμένες τεχνικές ρεφξεξολογίας για παιδιά μπορούν να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να αντιμετωπίσουν ασθένειες του αναπνευστικού, του πεπτικού συστήματος, να βοηθήσουν σε λοιμώξεις και δυσλειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος. Η ρεφλεξολογία είναι μία θεραπευτική τεχνική που ενδείκνυται επίσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο ντάουν, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διαταραχές υπερκινητικότητας, ελλειμματικής προσοχής , κ.α.
            Όσοι από τους γονείς ενδιαφέρονται να κατακτήσουν τα θεραπευτικά εργαλεία που προσφέρει η ρεφλεξολογία και να μάθουν συγκεκριμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση συχνών προβλημάτων υγείας που εμφανίζουν τα παιδιά, μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο 7 μαθημάτων εβδομαδιαίων συναντήσεων…. στον ίδιο χώρο».    
            Είναι πονηρές και ύποπτες οι «εναλλακτικές» πρακτικές που υπόσχεται  στους οπαδούς της η ρεφλεξολογία. Εκείνο που αξίζει να παρατηρήσουμε εδώ, στην καλοστημένη προπαγάνδα αυτών των «ανορθόδοξων» θεραπειών είναι η προσπάθεια να εξαπλωθούν οι πρακτικές της  «Νέας Εποχής» του Υδροχόου και στη νέα γενεά πελατών, στα παιδιά μας. Είναι σαφής η προτροπή προς τους γονείς- θύματα να «μη στερήσουν» την «πανάκεια» από τα νεαρά βλαστάρια.
            Χρειάζεται λοιπόν πολλή προσοχή και επαγρύπνηση και πάνω απ’ όλα προσευχή γιατί είναι πανεύκολη η διολίσθηση από τις «ανορθόδοξες πρακτικές» στον αποκρυφισμό και στην παραθρησκεία, καθώς οι μέθοδοι αυτές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και διαφημίζονται πλέον απροκάλυπτα κι από τόσα ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς και από επίσημους φορείς.

Πηγή: Ενημερωτικό περιοδικό Διορθόδοξου Συνδέσμου Πρωτοβουλιών Γονέων, τ. Απριλίου- Ιουνίου 2012
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: