Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αδιέξοδα των νέων



            Οι νέοι μας σήμερα λόγω των δυσμενών καταστάσεων είναι φορτωμένοι με άγχος και απαισιοδοξία. Καθώς βλέπουν τα πτυχία των πανεπιστημίων να είναι χωρίς αντίκρισμα, το όραμα για επιτυχία και ευτυχία να ταυτίζεται με το χρήμα και την ηδονοθηρία παντός είδους και όχι με αγάπη, και την τεχνολογία να κατατρώγει τον ελεύθερο χρόνο τους, αρνούνται να αναλάβουν ευθύνες  για οικογένεια και για προσφορά στον συνάνθρωπο. Αποφεύγουν την υπαρξιακή αναζήτηση, αναζητούν διέξοδο στην ενασχόληση με τα σύγχρονα σπορ και τη διασκέδαση.
            Αλλά εδώ έγκειται και η ευθύνη της Εκκλησίας. Η ζωή της πίστης έχει μεγάλη και πολλή χαρά. Αξίζει να μην την κρύβουμε πίσω από παρεξηγημένες προσεγγίσεις, αλλά να βοηθήσουμε τους νέους μας να την ανακαλύψουν μέσα στην απλότητα, τη ζεστασιά και την ειλικρίνεια ενός εκκλησιαστικού λόγου που θα μιλά στη καρδιά και στη ζωή τους.
            Τώρα το Φθινόπωρο αρχίζει η ιεραποστολική προσπάθεια και το πνευματικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας για όλες τις ηλικίες. Κατηχητικά σχολεία και εκκλησιαστικές συντροφιές, Κύκλοι συμμελέτης Αγ. Γραφής, εσπερινά κηρύγματα, ομιλίες κ.α. αποτελούν θαυμάσιες ευκαιρίες και αφορμές πνευματικού προσανατολισμού και εμβάθυνσης στην εν Χριστώ ζωή.
            Ιδιαίτερα οι νέοι μπορούν να βρουν απαντήσεις στα αδιέξοδα τους και ικανοποιητικούς τρόπους αντιμετώπισης των συγχρόνων προβληματισμών τους.
            Καλό είναι να ανταποκριθούμε.

            π. γ. στ. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό κάλεσμα στην νεολαία Πάτερ Γερασιμέγγελε.
Η Αγ.Βαρβάρα πάντα πρώτη σε ιεραποστολικά καλέσματα.
Καλή δύναμη και καλό έργο πάτερ.