Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βορειοηπειρώτης έφτιαξε το νεκροταφείο των πεσόντων και μπήκε φυλακή!!!

Συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας
Τους διωγμούς κατά της ελληνικής μειονότητας συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η αλβανική κυβέρνηση με νέα πρόκληση αυτή τη φορά.
Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, επέβαλλε το Εφετείο Κορυτσάς στον πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του προεδρείου του κόμματος ΕΕΜΜ- MEGA, Ναούμ Ντίσιο, με την κατηγορία της «σύλησης τάφων» στο χωριό Μπομποστίτσα.
Ο Ντίσιος στην προσπάθεια του να διευκολύνει τη πρόσβαση στο μνημείο δύο Ελλήνων στρατιωτών πεσόντων κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, έριξε τσιμέντο προκειμένου να κατασκευάσει μονοπάτι και μερικά σκαλοπάτια που να οδηγούν εκεί.
Το εν λόγω μνημείο βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ωστόσο, μόνο θετικά δεν είδαν τη πράξη αυτή, οι Αλβανοί εθνικιστές, οι οποίοι υποστήριξαν πως στο σημείο που κατασκευάστηκε το μονοπάτι, υπήρχαν τάφοι Αλβανών που καταστράφηκαν. Στην συνέχεια ζήτησαν τη δίωξη του Ντίσιου με συνέπεια να καταδικαστεί πρωτόδικα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς υπέβαλλε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης όμως το Εφετείο αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή, χωρίς αναστολή, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πλημμέλημα.
Άρα, σήμερα ο βορειοηπειρώτης πολιτικός οφείλει να παρουσιαστεί στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.
Ο Ντίσιος με δηλώσεις του, τονίζει ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση καθώς γίνεται σαφές ότι εντάσσεται στην κλιμακούμενη πολιτική διώξεων κατά τηςελληνικής μειονότητας.
Είναι προφανές, ότι η στάση της αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών, όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντίθετα σκληραίνει εξαιτίας και της πίεσης που ασκεί η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία».
Η ακραία εθνικιστική οργάνωση, που ειρήσθω εν παρόδω, πρόκειται να μετεξελιχθεί σε κόμμα, προβάλλει ανθελληνικές θέσεις, εξωθώντας σε πλειοδοσία εξτρεμιστικής πολιτικής
 Νewsbomb

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η αλητεία των εθνικιστών αλβανών συνεχίζεται.
Αίσχος.