Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΘΟΣ (;) ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ


            Ο τελευταίος που μπορεί ίσως να ονομάσει τα Σκόπια με το όνομα  «Μακεδονία» είναι ο Γενικός Γραμματεύς του ΟΗΕ. Πρέπει να προηγηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποφασισθεί κάτι τέτοιο από τη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς  αυτού Οργανισμού. Ο Νοτιοκορεάτης όμως διπλωμάτης κ. Μπαν Κι Μουν έκανε λάθος(;) και έσπευσε να υποδεχθεί στην έδρα του ΟΗΕ πρόσφατα των υπουργό των εξωτερικών των Σκοπίων προσφωνώντας τον ως υπουργό της Μακεδονίας!
Ας κάνει όμως τον κόπο ο κ. Γενικός Γραμματεύς και ας σύρει από το συρτάρι του τον κατάλογο των κρατών του ΟΗΕ και θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κράτος με τέτοιο όνομα μέσα στα κράτη του ΟΗΕ. Τέτοιες άκριτες, λανθασμένες, ίσως και σκόπιμες ενέργειες τόσο υψηλά ισταμένων προσώπων αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο τους ανθέλληνες Σκοπιανούς. Επιχειρούν μάλιστα τελευταία να γεμίσουν τη χώρα τους με αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων, για να δείχνουν ότι είναι απόγονοι τους. Έτσι πλαστογραφώντας την ιστορία, έπειτα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου που έστησαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπών, έστησαν τεράστιο επίσης άγαλμα και του Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, στην .κεντρική πλατεία της πόλεως Μοναστήρι, που αυτοί την ονομάζουν Μπιτόλα.
            Απάντηση σ’ αυτή την επιχειρούμενη διαστροφή της ιστορίας θα δοθεί και μάλιστα αποστομωτική από το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας μας με τη μεγάλη έκθεση που θα γίνει στο Μουσείο Λούβρου στο Παρίσι και θα διαρκέσει από τον προσεχή Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο. Τίτλος της έκθεσης: « Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μ. Αλεξάνδρου». Ήδη έχουν αναρτηθεί και στις δύο κύριες όψεις του Μουσείου γιγάντιες αφίσες που διαφημίζουν την έκθεση, η οποία είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα του φθινοπώρου για το Παρίσι.
            Αν μπορέσει ο κ. Μπαν Κι Μουν να επισκεφθεί το Λούβρο και να προσέξει σε ποια γλώσσα είναι χαραγμένα τα 600 εκθέματα της αρχαίας Μακεδονίας, θα διαπιστώσει ότι η αρχαία Μακεδονία δεν έχει καμιά σχέση με τη λεγόμενη «Μακεδονία» των Σκοπίων. Ήταν και είναι ελληνική. Και ελπίζουμε να ομολογήσει το λάθος του και να βάλει στη θέση τους τους πλαστογράφους Σκοπιανούς».

            ( Περιοδικό « ΣΩΤΗΡ», Σεπτέμβριος 2011-, τ.2029)

Δεν υπάρχουν σχόλια: