Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ


             Η ορθόδοξη πίστη δεν είναι μία ανθρώπινη φιλοσοφική θεωρία η ιδεολογία που έχει σχετική αξία και σημασία και μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Αλλά είναι η φανερωμένη Αλήθεια στον κόσμο από τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό και η σημασία της είναι απόλυτη.
            Η Αλήθεια αυτή αποτελεί το περιεχόμενο της χριστιανικής πίστης, αλλά εκφράζεται και επαληθεύεται ως τρόπος ζωής από τον πιστό, σε σχέση με τον αληθινό Θεό, το συνάνθρωπο, τον εαυτό μας και τη φύση.
            Η χριστιανική πίστη απαιτεί συνέπεια και ευθύνη, διότι συνδέεται άμεσα με την αιώνια ζωή κοντά στο Θεό ή τον αιώνιο θάνατο του ανθρώπου, δηλ. χωρισμό του από τον ζωντανό Θεό. Το τίμημα της πλάνης είναι φοβερό. Όποιος παρασυρθεί, αποκοπεί από την Εκκλησία και χάσει την πίστη του Χριστού, καταστρέφεται αιώνια , εάν δεν μετανοήσει. Δεν βλέπει όπως λέμε Θεού πρόσωπο, κολάζεται.
            Ο Χριστός είναι ο μόνος σωστός δρόμος, η ΑΙΏΝΙΑ Ζωή για τον άνθρωπο και μόνο όποιος Τον ακολουθεί πιστά σώζεται. Και το Χριστό Τον βρίσκουμε μόνο μέσα στην Εκκλησία μας, που ο ίδιος ίδρυσε και μένει μέσα σ’ αυτήν, μέχρι το τέλος αυτού του κόσμου και αιώνια, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ( Μτθ. 28, 20).

Δεν υπάρχουν σχόλια: