Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ
 
  Πρωτ. Μ. Καρδαμάκη
            «…Σε καμιά άλλη εποχή δεν βασανίστηκε ο άνθρωπος τόσο συστηματικά, με τόση συστηματική ακρίβεια, όσο στην εποχή μας. Δεν περιπαίχτηκε τόσο δαιμονικά, με τόση πονηρή φαντασία όσο στον αιώνα μας.
            Στο όνομα ποιάς ιδέας ή ποιού αγαθού θα έπρεπε να εκτελεστούν και να θανατωθούν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και η ιστορία να γίνει ο χώρος του θριάμβου του δαιμονικού και της κολάσεως; Ποιος θα αναλάβει την ανθρώπινη ευθύνη ή θα δικαιολογήσει την ανθρώπινη τρέλα για τα μαζικά εγκλήματα εις βάρος των παιδιών και των νέων, των γυναικών και των ηλικιωμένων, σε βάρος του άμαχου πληθυσμού και πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, του προσώπου και ελευθερίας, του παρόντος και του μέλλοντος του; 
…………………………………………………………..
            Έχουμε χρέος ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά και στους νέους να μιλήσουμε για έναν πνευματικό βιασμό του ανθρώπου, για μια διαρκή πλύση εγκεφάλου, για μια συστηματική παραποίηση των ανθρώπινων στόχων, για ένα εκφυλισμό των ανθρώπινων αναζητήσεων. Οι κάθε λογής ιδέες- θρησκευτικές, φιλοσοφικές, πολιτικές, κοινωνικές, επαναστατικές κ.α.- δεν ζητούν να μας πείσουν , αλλά να μας επιβληθούν, για τούτο και εκφράζονται σε ισχυρά συστήματα και παντοδύναμα κόμματα ή σε καθημερινά σλόγκαν και ευαγγέλια ευημερίας, με τα οποία μας βομβαρδίζουν τα Μ.Μ.Ε. Και το αποκορύφωμα αυτού του πνευματικού βιασμού του ανθρώπου δεν είναι απλώς ότι οι ιδέες ζητούν να μας επιβληθούν με τη βία, αλλά  η απαίτηση ότι μόνο αυτές και τίποτα άλλο είναι η σωτηρία, για να ξαναγυρίσουμε στο σημείο της μαζικής υποδουλώσεως και αχρηστεύσεως του ανθρώπου…»

( « ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ»)
π.Γ.Στ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό Πάτερ.

Πόσο δίκιο έχετε.

Μας βάλατε σε σκέψεις και προβληματισμούς.