Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ


 
            Σύμφωνα με στατιστικές, τα ηρεμιστικά και αγχολυτικά φάρμακα κυριαρχούν στις πωλήσεις. Ξοδεύονται τεράστια ποσά για να πετύχουμε την ψυχική ηρεμία μας. Ο τεχνολογικός πολιτισμός μας κληρονομεί πολλά σημάδια της σκοτεινής του πλευράς. Κατόρθωσε να φθάσει σε μεγάλα ύψη, αλλά λησμόνησε τον άνθρωπο ως πνεύμα, ψυχή, δημιούργημα του Θεού προορισμένο να ζει με αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, με τον συνάνθρωπο και τον εαυτό του.
            Οι ψυχαναλυτικές μέθοδοι είναι γνωστές, αλλά τα αποτελέσματα τους φαίνεται ότι δεν ικανοποιούν τους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν τώρα στροφή από την ψυχανάλυση στη φιλοσοφία. Ο « Φιλόσοφος Σύμβουλος» είναι του συρμού. Μην παίρνετε ψυχοφάρμακα, διαβάστε Πλάτωνα, Επικούρειους φιλοσόφους και θα βρείτε το νόημα της ζωής, θα βρείτε την ηρεμία σας.
            Με άλλα λόγια θεωρούν ότι η επιστροφή στη λογική αντιμετώπιση των συγχρόνων προβλημάτων είναι η καλύτερη θεραπεία. Ο Ευρωπαϊκός ορθολογισμός  για άλλη μια φορά δεν διδάχτηκε από τα λάθη του. Οι κοινωνίες ζαλίζονται, οι κοινωνίες βρίσκονται σε απόγνωση, οι φυλακές έχουν το αδιαχώρητο, η ένταση δίπλα μας αποθρασύνεται και αυτοί μιλάνε για λογική.
            Υπάρχει διέξοδος; Μα πάντοτε υπήρχε. « Εάν τις διψά, ερχέσθω προς με και πινέτω» λέγει ο Χριστός. Δίψα εδώ είναι η μεγάλη και ακατάσχετη επιθυμία των ανθρώπων για ευτυχία. Όποιος αισθάνεται έλλειψη αυτού του αγαθού και ποθεί ειλικρινά να το βρει ή όποιος απογοητεύθηκε από γιατρούς και φιλοσοφικά συστήματα και όποιος πιστεύει ό,τι ο Χριστός μπορεί να τον ξεδιψάσει με το « ύδωρ το ζων», τότε « πινέτω».
            Να πίνει όχι μόνο μια φορά, αλλά συνέχεια. Έτσι μπορεί κανείς να φτάσει στο πλήρωμα της χαράς και την ποθητή συμφωνία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Τότε η ψυχή απελευθερώνετε από τις ενοχές και ανοίγεται  ο δρόμος της επίγνωσης και συνειδητοποίησης του εαυτού μας και η ανάγκη επιστροφής στον Ιησού Χριστό με την ειλικρινή μετάνοια μας.
            Μετά απ’ αυτή την επιστροφή ούτε τα ψυχοφάρμακα ούτε οι χρήσιμες, αλλά όχι πάντοτε αποτελεσματικές συμβουλές των γιατρών, χρειάζεται η ψυχή για να ηρεμήσει. Όλοι καλούνται στην πνευματική αυτή ευωχία, ιδιαίτερα οι χειρότεροι των αμαρτωλών.

            ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, Οκτώβριος 2002)   
π.Γ.Στ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ζωη της εκκλησιας ειναι ανασταλτικος παραγοντας για αναπτυξη καποις ψυχωσης.Οχι παντα βεβαια διοτι πολλες ασθενειες π.χ. καταθλιψη δεν ειναι μονο αποτελεσμα καποιας συμπεριφορας η καποιας αποτυχιας η καποιου ατυχους γεγονοτος αλλα ευθυνονται πολλοι παραγοντες οπως και νευρολογικοι.
Οποτε δεν ειναι η λυση στοπ τα φαρμακα και κατευθειαν να ξεκινησει καποιος να πηγαινει στην εκκλησια να τον διαβαζει ο Ιερεας.Οχι...Αλλα σαν προληψη η ζωη της εκκλησιας οχι παντα βοηθαει στην εναρξη καποιας παθησης.Χωρις αυτο να ειναι κανονας.
Την ευχη σας.
Εξαιρετικο αρθρο!

Ανώνυμος είπε...

Ενα αλλα επισης δυσαρεστο για την ελληνικη κοινωνια ειναι οτι η ελλαδα ερχεται πρωτη στην ευρωπη που συνταγογραφει ψυχιατρικα σκευασματα απο ιατρους μη ψυχιατρους!!!!!!!

Οποιος θελει δινει και απο ενα ψυχοφαρμακο...!!!!

Δεν κοιμασαι;;;;Παρε ψυχοφαρμακο...

Καταντιααα...!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσουμε με προσευχή προς τον Χριστό και την Παναγία και επαφή με κάποιο πνευματικό καθώς και ομολογία αν γίνεται με αγαπητά πρόσωπα