Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΩΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ !


             Λίγοι νέοι σήμερα ζητούν πληροφορίες για το μεγαλύτερο θέμα της ζωής τους που είναι η αιωνιότητα. Αλλά και όταν το αποφασίσουν απευθύνονται σε λάθος πρόσωπα. Ο πιο αρμόδιος και κατάλληλος είναι ο Ιησούς Χριστός. Κάτι ανάλογο έκανε ο πλούσιος νεανίσκος του Ευαγγελίου. Ρώτησε τον Χριστό τι έπρεπε να κάνει για να κερδίσει στην αιώνια ζωή υγεία, πλούτη, ευτυχία. Δηλ. ό ,τι είχε στη γη ήθελε να τα έχει και στον ουρανό.
            Η κίνηση του κρίνεται θετική. Ζήτησε πληροφορίες από την πηγή, από εκεί που έπρεπε. Δεν απευθύνθηκε στου συνομηλίκους του η τους συναδέλφους του που είχαν πλήρη άγνοια για το θέμα αυτό. Ούτε ακόμη στους επιστήμονες, τους πολιτικούς, τους άρχοντες και τους στρατιωτικούς. Ούτε ακόμη και στου θρησκευτικούς άρχοντες της εποχής του, που πίστευαν τυπολατρικά. Αλλά κατέφυγε στον Χριστό. Αυτή ήταν η σωστή κίνηση.
            Η ενέργεια αυτή θα πρέπει να είναι υπόδειγμα για όλους μας και ιδιαίτερα για του νέους. Εμείς πολλές φορές για τα μεγάλα θέματα της ζωής μας που έχουν σχέση με το μέλλον μας, το είναι μας, καταφεύγουμε σε θολές και αναρμόδιες πηγές. Παίρνουμε πληροφορίες ως επί το πλείστον από το πεζοδρόμιο. Από δήθεν μορφωμένους και τάχα προοδευτικούς.
            Αν πηγαίναμε να πάρουμε πληροφορίες  για νομικά θέματα από γιατρούς θα χαρακτηριζόμαστε ανόητοι. Πόσο όμως ανόητα ενεργούμε όταν παίρνουμε πληροφορίες για τον ύψιστο σκοπό της ζωής μας από ανεύθυνους ανθρώπους; Μόνον ο Χριστός μπορεί να μας πει την αλήθεια, γιατί Αυτός είναι η Αλήθεια.
            Και όταν η αλήθεια για την αιωνιότητα κατεβεί από το μυαλό στην καρδιά τότε γίνεται πανηγύρι αιωνιότητας.
            Στο σημείο αυτό πέφτουν έξω δυστυχώς πολλοί ιδιαίτερα νέοι. Παίρνουν  μεν σωστές πληροφορίες, αλλά δεν τις αφήνουν να μπουν στην καρδιά τους, τις κρατούν μόνο στη θεωρία.
            Η μακαριότητα μπαίνει στην αιωνιότητα όταν η αλήθεια από το μυαλό κατεβεί στη καρδιά και γίνει αληθινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: