Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΕΡΒΑΣΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ


Την Πέμπτη,30 Ιουνίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αείμνηστου Γέροντα Γερβασίου Παρασκευοπούλου για τα 47 χρόνια από την κοίμηση του στο χώρο των κατασκηνώσεων στα Σιχαινά.
            Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών. Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι παρευρεθέντες πιστοί προσήλθαν στο χώρο της τραπεζαρίας για να παρακολουθήσουν τη συνέχεια του προγράμματος που περιελάμβανε εκτέλεση χριστιανικών τραγουδιών υπό την διεύθυνση του κ. Φώτη Μπαρούτα, πρωτοψάλτη Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Πατρών.
            Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Αρχιμ. Αμβρόσιο Γκουρβέλο, ο οποίος αναφέρθηκε δι’ ολίγων στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου Γέροντα. Υπογράμμισε βασικά σημεία από την πλούσια και πολυσχιδή δράση του κάνοντας συγχρόνως και παραλληλισμούς με τη σημερινή πραγματικότητα, ώστε και οι σημερινοί κληρικοί και πιστοί να αντλούμε τις ανάλογες πρακτικές.
            Το τέλος της όλης εκδήλωσης έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος συνεχάρη τον π. Αμβρόσιο για τις σωστές και επιτυχημένες τοποθετήσεις του και ακολούθως εξήρε την προσωπικότητα του Γέροντος Γερβασίου, ο οποίος δι’ όλης της ζωής και της πολιτείας του κατέστη πνευματικός φάρος και οδηγός όχι μόνον πατρινών, αλλά και όλης Εκκλησίας .Άφησε μνήμη εξαιρετικού και γνήσιου ποιμένα της Εκκλησίας, αλάνθαστου πνευματικού καθοδηγητή, λαμπρού λειτουργιολόγου και παιδαγωγού, αγνού και ανιδιοτελή εκκλησιαστικού εργάτη, εν ολίγοις αγίου ανδρός.
            Του αειμνήστου Γέροντος Γερβασίου, αιωνία η μνήμη!

Πρωτ. Γερ. Στανίτσας     

Δεν υπάρχουν σχόλια: