Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, π.Γ.Στ.



           Μέσα σε κλίμα χαροποιού πένθους, βαθειάς κατάνυξης και ευλάβειας και με τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών μας βιώσαμε τα μεγάλα και σωτηριώδη  γεγονότα των Αχράντων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.
          Η ανεπανάληπτη Βυζαντινή υμνολογία μας και η θαυμάσια απόδοση της από τους κατανυκτικούς ιερομύστες της Βυζαντινής υμνωδίας, κ.κ. Δ. Γαλάνη και Χρ. Τσικνή, μας μυσταγώγησαν και μας μετέφεραν σε  βιωματικές εξάρσεις άφθαστης ωραιότητας.
          Η συμμετοχή του πιστού λαού μας καθ’ όλη τη διάρκεια των Ι. Ακολουθιών υπήρξε συγκινητική και εντυπωσιακή, ιδιαίτερα δε η προσέλευση στη Θ. Κοινωνία την Μ. Πέμπτη, το Μ. Σάββατο και στην αναστάσιμη Θ. Λειτουργία ήταν κάτι πέρα από τις προσδοκίες μας. Ζει Κύριος ο Θεός!
          Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και την εθελοντική  διακονία- προσφορά πολλών ενοριτών στους τομείς τις τάξης, της ομαλής λειτουργίας και του ευτρεπισμού του Ι. Ναού μας, ώστε όλα να γίνουν «ευσχημόνως και κατά τάξιν». Η χάρη του Αναστάντος Κυρίου να βραβεύει την αγάπη και την ευλάβεια τους.
          Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε σ’ όλους τους πιστούς ενορίτες μας, τους εγγύς και τους μακράν αδελφούς μας ορθοδόξους χριστιανούς να βιώσουν το τριπλό μήνυμα – νόημα της Ανάστασης του Κυρίου, δηλ. την θεότητα του Κυρίου, τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο και την πρόσκληση σε μια καινούργια αναστάσιμη ζωή, να γίνει επιδίωξη και περιεχόμενο της ζωής τους. Να αποκτήσουμε το αίσθημα και την πίστη ότι ανήκουμε στην κοινωνία των πιστών που λατρεύουν τον Σωτήρα Χριστό και όχι των ανασταυρωτών  του απεσταλμένου του Θεού και να έχουμε το αίσθημα πως ζούμε την πρόγευση μια καθολικής μεταμορφώσεως κατά το είδος του Χριστού και μαζί να περιμένουμε την πληρότητα της στον μέλλοντα αιώνα.

Χριστός Ανέστη!

π. Γ. Στ.    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΤΕΡΕΣ.ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Όντως πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα και φέτος στην ενορία μας.
Χριστός Ανέστη πατέρες.
Και το χρόνου με υγεία.