Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


          Την Κυριακή, 27 Μαρτίου οι Ενοριακές Συντροφιές Κυριών της Ενορίας μας πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιομοδίου Κορινθίας.
          Τα μέλη- προσκυνητές συνόδευε ο πρωτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, ο οποίος τέλεσε  τον κατανυχτικό Εσπερινό και μίλησε σχολιάζοντας το ιδιόμελο του Εσπερινού «ατενίσαι το όμμα εις ουρανόν ου τολμώ ο τάλας εγώ, εκ των πονηρών μου πράξεων…»
          Ο χορός των μοναζουσών με τους κατανυχτικούς ρυθμούς της ψαλμωδίας των δημιούργησαν ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης. Και στη συνέχεια η καλοσύνη και πατροπαράδοτη μοναστηριακή υποδοχή και φιλοξενία με το παραδοσιακό κέρασμα γέμισαν τις ψυχές μας από αισθήματα χαράς και ευφροσύνης.
          Οι ιερές Μονές ,τα ορθόδοξα μοναστήρια μας που διασώζουν τον αυθεντικό χριστιανικό τρόπο ζωής, αποτελούν οάσεις πνευματικού ανεφοδιασμού για τον σύγχρονο ταλαιπωρημένο άνθρωπο.
          Ο σημερινός τρόπος ζωής μας κουράζει με την εξωστρέφεια του και ο άνθρωπος αποζητά ένα ήρεμο ησυχαστικό προβάλλον για να ζήσει, έστω και για λίγο, την απαλότητα της υπαίθρου, την καθαρότητα του υγιούς περιβάλλοντος και την ήρεμη κατανυχτική ατμόσφαιρα που του προσφέρουν οι αγιασμένοι τόποι των ορθοδόξων μοναστηριών μας, για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να συνεχίσει τον αγώνα του.










ευχαριστούμε τον Μ.Σ. για τις φωτογραφίες

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον π.Γερασιμάγγελο Στανίτσα και την πρεσβυτέρα του κ.Παρασκευή που διοργάνωσαν τόσο έξοχα αυτή την εκδρομή.
Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Όντως Άξιζε.