Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΚΕΝΤΕ


Η είσοδος ενός νέου κληρικού στην εκκλησιαστική οικογένεια μας χαροποιεί και μας γεμίζει αισθήματα αισιοδοξίας για το μέλλον της Εκκλησίας,  ιδιαίτερα δε όταν ο νέος αυτός κληρικός είναι πρόσωπο με ενσυνείδητη κλίση, έξωθεν καλή μαρτυρία και ιεραποστολικό ζήλο και αφοσίωση για την αποστολή του.
          Η επιθυμία της ιεροσύνης είναι η ευγενέστερη κλίση επί της γης και πίσω και πάνω από την αρχή κάθε κλίσης βρίσκεται ο Θεός, άλλοτε έλκων, άλλοτε ευδοκών, συχνά ανεχόμενος επιτρέποντας έτσι σε πολλούς η ιερατική κλίση να γίνει μέσον δια του οποίου θα Τον συναντήσουν κάποτε.
          Αγαπητέ μου ιεροδιάκονε Γερβάσιε και νυν συμπρεσβύτερε, είμαστε απόλυτα σίγουροι, ότι πίσω και από την δική σου κλίση βρίσκεται και η κλήση του Θεού που σε οδήγησε επάξια στις τάξεις του ιερού κλήρου.
          Το όραμα της ολοκληρωτικής αφοσίωσης στο Θεό και στην Εκκλησία γίνεται πραγματικότητα καθώς έλαβες από τα επισκοπικά χέρια την ιερά παρακαταθήκη. Η συναγωγή του κλήρου και του λαού με τα ατελείωτα και ουρανομήκη «άξιος» επιδοκίμασε με τον πιο εμφαντικό τρόπο την επάξια προσχώρηση σου στο σώμα του τίμιου πρεσβυτερίου της τοπικής μας Εκκλησίας.
          Αλλά και η διέλευση σου από τον Ιερό Ναό μας ως διακόνου επί μία περίπου επταετία, απέδειξε του λόγου το ασφαλές. Η ιεροπρεπής παρουσία σου, η σοβαρότητα στην άσκηση της διακονίας σου, η προθυμία, η προσήνεια και το ιλαρό του χαρακτήρα σου ήταν από όλους μαρτυρημένη.
          Η ανελλιπής συμμετοχή σου στις ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας έδινε ένα μυσταγωγικό τόνο που συνέπαιρνε το φιλόθεο και φιλακόλουθο  εκκλησίασμα.
          Η αναστροφή και συμπεριφορά σου με τους εφημερίους του Ιερού Ναού και το προσωπικό αλλά και των εκκλησιαζομένων πιστών υπήρξε άψογη, πολιτισμένη, σεβαστική και γόνιμη, εκκλησιαστική. Ήσουν ευχάριστος, πρόθυμος, θυσιαστικός και με την υποδειγματική ζωή σου έδινες μαρτυρία Χριστού.
          Είναι γεγονός, ότι η εις πρεσβύτερον  προαγωγή σου απορφανίζει την ενορία  μας από ένα άξιο, φωτεινό και ανεπίληπτο κληρικό. Χαιρόμαστε όμως γιατί σε κέρδισε η τοπική μας Εκκλησία και θα αποτελείς ένα κόσμημα στην αρχιερατική μήτρα του επισκόπου μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι και η ιερατική σου διακονία θα είναι θυσιαστική, ουσιαστική και δημιουργική στον αμπελώνα της Εκκλησίας, εκεί όπου θα κρίνει απαραίτητη και επωφελή την παρουσία σου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.
          Να έχεις υπόψη σου, ότι δεν είναι αληθινοί και γνήσιοι ποιμένες όσοι απολαμβάνουν τα γνωρίσματα του ρόλου τους, χωρίς αγώνα και αγωνία για την υλοποίηση των αξιών της κλίσεως για τη σωτηρία του ποιμνίου που μας εμπιστεύθηκε ο Θεός.

          ΑΞΙΟΣ

( πτωχή και ελλιπής αναφορά για την θεοφιλή επιμέλεια της διακονίας σου που επέδειξες κατά την άσκηση του λειτουργήματος σου στον Ιερό Ναό μας)

          Πρωτοπρ.Γερασιμάγγελος Στανίτσας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. Ο Θεός να τον Δυναμώνει στο Έργο του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!!!
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όντως Καλή Δύναμη στο Έργο που Διάλεξε να Υπηρετήσει! Άξιος Μέχρι το Τέλος να είναι ο Θεός Μαζί του!