Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ

 


Την Κυριακή,17 Οκτωβρίου 2010 και με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το αφιέρωμα για τα πεντακόσια χρόνια από την γέννηση του οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στο πνευματικό κέντρο της ενορίας μας.
          Πλήθος πιστών και ανάμεσα τους  πολλοί εν Πάτραις Κεφαλλήνες κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα του περικαλλούς ενοριακού μας κέντρου για να εκφράσουν την ευλάβεια τους προς τον προστάτη των ορθοδόξων και πολιούχο της νήσου Κεφαλληνίας.
          Μετά την καθιερωμένη παρουσίαση της εκδήλωσης και των εκλεκτών ομιλητών από τον πρωτ. Γερασιμάγγελο  Στανίτσα, στο βήμα ήλθε ο πρώτος ομιλητής- εισηγητής ο κ. Παν. Μαρτίνης Δρ. Θεολογίας, συγγραφέας και τ. Σχ. Σύμβουλος. Ο κ. Μαρτίνης με  μεστό θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητας καθώς και στη βιογραφική διαδρομή του Αγίου μέχρι την αγιοποίηση του και τη θαυμαστή αφθαρσία του ιερού του σκηνώματος, που παραμένει ακέραιο και άφθαρτο στην ομώνυμη Ιερά Μονή  του στα Ομαλά Κεφαλληνίας.
          Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρωτ. Ιωάννης Μεσολωράς Δρ. Θεολογίας και εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Αργοστολίου, ως κύριος ομιλητής με θέμα: « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ».
          Ο π. Ιωάννης με πληθωρικό λόγο γλυκύς και χειμαρρώδης, βιωματικός με πλήθος βιωματικών και λατρευτικών εμπειριών, τις οποίες βιώνει ως συντοπίτης και «γείτονας» του Αγίου, αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο όλο το λατρευτικό πλαίσιο όχι μόνον των πιστών Κεφαλλήνων, αλλά και των αλλόδοξων που επισκέπτονται την Ι.Μ. του Αγίου Γερασίμου.
          Την όλη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ολοκλήρωσε η επιτυχής παρουσία του βυζαντινού χορού απ΄ τον πρωτοψάλτη μας κ. Δημ.Γαλάνη με ύμνους απ’ την ακολουθία του Αγίου της 20ης Οκτωβρίου.
          Κάθε ευλογία σ’ όλους τους συντελεστές για την επιτυχή παρουσίαση του αφιερώματος, ιδίως στον σχεδιαστή της αφίσας, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου της ενορίας μας κ.Γεώργιο Μαρκάκη και τον Χαράλαμπο Στανίτσα για την σχετική  επίκαιρη προβολή.
          Της «Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός» ας σκέπει με την χάρη του τον ταραγμένο κόσμο μας και με την ακτινοβολία της αγιότητας του να φωτίζει τον δρόμο μας προς την άνω Ιερουσαλήμ

          Πρωτ. Γερ. Στανίτσας


















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση πρέπει να είχε μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου που ήταν αθρόα!Συγχαρητήρια!Να διοργανώνετε πάντα τέτοιες επιτυχημένες εκδηλώσεις!

Υ.Γ.:Αν μπορείτε να ανεβάσετε κανένα βιντεάκι με ψαλμούς από την χορωδία!

Βράχος