Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ένα πιάτο φαγητό για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας στο Γηροκομείο Κονίτσης.


Σήμερα, και για μια βδομάδα, το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ξεκινά εκστρατεία ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ  ακόμα και ενός πιάτου φαγητού για το Γηροκομείο της Μητρόπολης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.
 
Η Μητρόπολη της Κόνιτσας είναι η πιο μικρή και πιο φτωχή Μητρόπολη της πατρίδας, στα σύνορα με τη Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία. Είναι μια ακριτική Μητρόπολη, με 10.000 πιστούς στα όριά της, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, ενδεικτικό και αυτό της εγκατάλειψης της περιοχής  από το Ελληνικό κράτος !
Τα έσοδα των ναών από το κεράκι είναι πενιχρά και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μητρόπολης καλύπτονται μόλις και μετά βίας από τις προσφορές των πιστών, από όλη την Ελλάδα, που αγαπούν και εκτιμούν το έργο του Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα.
Φέτος,όμως, η χρονιά είναι δύσκολη, λόγω οικονομικής κρίσης. Το Γηροκομείο της Κόνιτσας χρειάζεται τη δική μας βοήθεια για να περιθάλπτει,να ζεσταίνει και να συντηρεί τους γέροντες και τις γερόντισσες της Κόνιτσας, που άγρυπνοι φύλακες των συνόρων πέρασαν και περνούν τη ζωή τους,  “φυλάγοντες Θερμοπύλες”.
Καλούμε όλους τους φίλους μας, τους αναγνώστες και θερμούς συμπαραστάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής να δώσουν το παρών στην ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ για ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ με σύνθημα : ένα ζεστό πιάτο φαγητό για τους ήρωες του 1940, τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες γέροντες της ηρωικής Κόνιτσας.

Από αύριο, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 πρωί , πηγαίνουμε σε κάποιο παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας και καταθέτουμε 10 ευρώ ( και άνω – όσο μπορεί η αγάπη σας ) για το Γηροκομείο της Κόνιτσας.
ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑΑρ. Λογαριασμού : 386 / 545094-21.
Δεν είναι ελεημοσύνη, δεν είναι ζητιανιά, είναι  Χριστιανική ΑΓΑΠΗ, είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, είναι ένδειξη μικρής ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ για τους ΑΚΡΙΤΕΣ μας, για τους ανθρώπους που όργωσαν τα ηπειρωτικά βουνά,για τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας !
Ελπίζουμε ΟΛΟΙ να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό, όπως – εξάλλου- κάνετε εδώ και 2 χρόνια στις προσκλήσεις του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
Ένα πιάτο, 10 ευρώ!
Όσο στοιχίζουν 3 καφέδες !
Όσο στοιχίζουν 3 κυριακάτικες εφημερίδες!
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ και να τα ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ άμεσα, μέσα στην εβδομάδα αυτή, την εβδομάδα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προς το Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Κονίτσης.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ  ΚΟΝΙΤΣΗΣ ” Η  ΘΕΟΤΟΚΟΣ “
Α.Φ.Μ. : 090165221 ΔΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ s
ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑΑρ. Λογαριασμού : 386 / 545094-21.
Αντιγράψτε το λογαριασμό και δώστε τον και σε άλλους αδελφούς μας.
Μπορούμε να θυσιάσουμε 10 ευρώ από τις καθημερινές, προσωπικές σπατάλες και να τον μετατρέψουμε σε φαγητό και θέρμανση. Και να είστε σίγουροι ότι ο Ελεών και τρέφων τα Σύμπαντα Δικαιοκρίτης Θεός θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα με πάμπολλες πνευματικές ευλογίες.
Αφού καταθέσετε την αγάπη σας στην Εθνική τράπεζα, πρέπει να αποστείλλετε την τραπεζική απόδειξη στην κάτωθι διεύθυνση,προκειμένου να σας αποσταλεί απόδειξη για τη φορολογική σας δήλωση :
Ιερά Μητρόπολη
Δρυϊνουπόλεως,  Πωγωνιανής και Κονίτσης
Για το Γηροκομείο Κονίτσης “η Θεοτόκος”
441 00   ΚΟΝΙΤΣΑ
Για όσους έχουν μπλογκς, ιστοσελίδες και ορθόδοξα χριστιανικά φόρουμ: μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στην Εβδομάδα Αγάπης και Αλληλεγγύης προς το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κονίτσης, με αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ  ΚΟΝΙΤΣΗΣ ” Η  ΘΕΟΤΟΚΟΣ “
Α.Φ.Μ. : 090165221 ΔΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑΑρ. Λογαριασμού : 386 / 545094-21.

Δεν υπάρχουν σχόλια: