Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συυμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας...


1. Απλώστε τα ρούχα για να στεγνώσουν φυσικά αντί να χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο. Κάποια υφάσματα μάλιστα είναι προτιμότερο να μην τοποθετηθούν σε στεγνωτήριο ποτέ.

2.Εάν υποχρεωτικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο, βάλτε ξεχωριστά τα λεπτά ρούχα και σε άλλη δόση πετσέτες και χοντρά.
3. Προτιμήστε να αφήσετε τα πιάτα να στεγνώσουν μόνα τους αντί να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα στεγνώματος του πλυντηρίου. .
4. Προσπαθήστε να γεμίζετε πλήρως τον κάδο που πλυντηρίου, ώστε να εκμεταλλεύεστε καλύτερα την ενέργεια που ξοδεύεται σε κάθε πλύση, Αν πρέπει να βάλετε λιγότερα ρούχα, ρυθμίστε και για λιγότερη ποσότητα νερού.
5. Εάν πρέπει να προμηθευτείτε στεγνωτήριο, αναζητήστε ένα μοντέλο που θα διαθέτει αισθητήρα υγρασίας και διακόπτει αυτόματα την λειτουργία του , όταν τα ρούχα στεγνώσουν. Αυτό θα εξοικονομήσει ενέργεια και θα προστατεύσει και τα ρούχα
6. Εξαερώνετε τα σώματα του καλοριφέρ τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο, ή όσο σύντομα χρειάζεται.
7. Θερμομονώστε καλά τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, και ειδικά στα σημεία που είναι τοποθετημένα τα σώματα του καλοριφέρ. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τοποθετήστε στον τοίχο πίσω από τα θερμαντικά σώματα ειδικές θερμοανακλαστικές επιφάνειες, ώστε να μην διαρρέει η θερμότητα προς τους εξωτερικούς τοίχους.
8. Μην τοποθετείτε μπροστά από τα σώματα του καλοριφέρ έπιπλα ή καλύμματα που φράζουν τους αεραγωγούς ή εμποδίζουν την μεταφορά θερμότητας .
9. Προτιμήστε να δροσίζεστε χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα (ειδικά οροφής). Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, η χρήση του ανεμιστήρα οροφής θα σας προσφέρει την ίδια άνεση, τοποθετώντας τον θερμοστάτη του κλιματιστικού σε υψηλότερη θερμοκρασία.
10. Σβήστε τον αποροφητήρα στην κουζίνα ή τον εξαεριστήρα στο μπάνιο, 20 λεπτά μετά το μαγείρεμα ή το μπάνιο, ώστε να συγκρατήσετε τον ζεστό αέρα στον χώρο.
11. Τοποθετήστε χρονο-χωροθερμοστάτη, ώστε το σύστημα θέρμανσης να φροντίζει απλά να μην παγώσει το σπίτι σας κατά τις εργάσιμες ώρες, αλλά όταν επιστρέφετε να έχει ήδη λειτουργήσει ώστε να το βρείτε ζεστό όταν επιστρέψετε.
12. Τοποθετώντας σύστημα αντιστάθμισης σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξασφαλίζετε οικονομία έως και 30%.

τρομακτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: