Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβουλές Εξοικονόμησης Ενέργειας ...



Μερικέs συμβουλέs , μέσα στην κρίση πού περνάμε, ίσωs να μαs ειναι ακόμα ποιο χρήσιμεs...
1. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που φέρουν την πιστοποίηση ENERGY STAR, εξοικονομούν ενέργεια μόνο όταν έχει ενεργοποιηθεί από το λογισμικό η κατάλληλη επιλογή.

2. Προτιμήστε να αγοράσετε ένα laptop για τον επόμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή σας. Καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια και χώρο, ενώ δεν χάνετε τα αρχεία που δεν έχετε ακόμη αποθηκεύσει σε διακοπή ρεύματος.
3. Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, DVD, στερεοφωνικά και ειδικά παλαιά video) συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια ακόμη και όταν είναι σβηστά σε κατάσταση αναμονής. Μάλιστα στο σύνολο του οικιακού εξοπλισμού, σε κατάσταση αναμονής καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια από αυτήν που χρειάζεται για τον φωτισμό με λάμπες οικονομίας. Γιαυτό τοποθετήστε τις συσκευές ε πολύπριζα με διακόπτη και κλείνετε τον διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
4. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας και επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον. Εάν πρέπει αναπόφευκτα να χρησιμοποιήσετε κλασικές μπαταρίες, πετάξτε τις σε ειδικό σημείο ανακύκλωσης.
5. Υπάρχει μία λανθασμένη άποψη ότι οι screen savers εξοικονομούν ενέργεια. Η σωστή τακτική είναι το χειροκίνητο σβήσιμο της οθόνης ή η αυτόματη ρύθμιση για μετάπτωση σε κατάσταση stand by όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται για αρκετή ώρα.
6. Ακόμη και όταν ένας φορητός υπολογιστής είναι σβηστός, ο μετασχηματιστής του συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια. Γιαυτό τοποθετήστε τον σε πολύπριζο με διακόπτη και κλείνετε τον διακόπτη, ή βγάλτε τον από την πρίζα όταν δεν τον χρησιμοποιείτε, εκτός και εάν θέλετε να φορτίσετε την μπαταρία του.
7. Αφαιρέστε τους φορτιστές από την πρίζα όταν η συσκευή έχει φορτιστεί πλήρως, γιατί εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια.
8. Εάν πρόκειται να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας για περισσότερο από 20 λεπτά, σβήστε την οθόνη του. Εάν πρόκειται να λείψετε περισσότερο από δύο ώρες, σβήστε ολόκληρο τον υπολογιστή ή βάλτε τον σε κατάσταση αναμονής (suspend).

Τρομακτικό


Δεν υπάρχουν σχόλια: