Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Στην εφημερίδα “Πολίτης” - γνωστή ως εκφραστικό όργανο των Ελληνόφωνων Τουρκοφρόνων - το και κατεξοχήν βήμα του ανθελληνισμού και του ενδοτισμού στη μεγαλόνησο δημοσιεύθηκε άρθρο του κ. Μαύρου ο οποίος προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη της.....
κατεχόμενης Μόρφου, να εμπαίξει τον αγώνα των προσφύγων Μορφιτών να επιστρέψουν στην κατεχόμενη πατρίδα τους και να κακίσει τους Ελληνες της Κύπρου οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία είπαν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.

Ο Νεοκύπριος συντάκτης του καλεί τους Μορφίτες να στηρίξουν τον μειοδότη Νεοκύπριο σύντροφο Χριστόφια για να ακρωτηριάσει την Κύπρο. Εχει μάλιστα τη θρασύτητα να εμπλέκει στους Νεοκυπριακούς προσανατολισμούς του τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη που τέλεσε λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά και το Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο που θα λειτουργήσει την εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στο κατεχόμενο Μόρφου.

Περιττόν να τονίσουμε ότι ούτε ο Παναγιότατος ούτε ο Πανιερώτατος έχουν σχέση με τις προπαγανδιστικές και ενδοτικές θέσεις του αρθρογράφου.

Παραθέτουμε απόσπασμα από το επαίσχυντο ενδοτικό και προπαγανδιστικό άρθρο του κ. Μαύρου για να κατανοήσουν οι αναγνώστες ποιου είδους Νεοκυπριακή λύσσα και ενδοτισμός δορυφορούν τον επικίνδυνο Νεοκύπριο πρόεδρο Χριστόφια.


Παναγία Σουμελά 2010 - Άγιος Μάμας 2004


Του Παναγιώτη Μαύρου

Οι μνήμες που ξύπνησαν με τη θρησκευτική σύναξη στην Τραπεζούντα να μας αφυπνήσουν από τον λήθαργο για να μην φτάσουμε και εμείς στο σημείο να λειτουργούμε τον 'Αγιό μας μια φορά τον χρόνο σε χαμένη Πατρίδα. Ας συνετιστούμε και να αντιληφθούμε ότι μετά από το πραξικόπημα που μας έφερε τον Αττίλα, μετά το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος που το δαιμονοποίησαν χωρίς να μπουν στο κόπο να το διαπραγματευθούν και μετά από 36 χρόνια κατοχής, η λύση του συμβιβασμού - μιας βιώσιμης διζωνικής ομοσπονδίας - είναι το εφικτή.

Αυτοί που ψάχνουν δήθεν για το ευκταίο και περιφέρονται τη συνοδεία καναλιών από πρεσβεία σε πρεσβεία την ημέρα κατάληψης της Μόρφου για να επιδώσουν διαμαρτυρίες με «περήφανες αρλουμποειδείς» δηλώσεις προκαλούν τον γέλωτα στους πιο ήρεμους και τον θυμό στους πιο νευρικούς που καταφεύγουν στο remote control...

Είναι λοιπόν υπέρτατον καθήκον των Μορφιτών να συμπορευθούν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τις νούσιμες επανενωτικές δυνάμεις, για να μπορούμε εμείς οι μεγαλύτεροι να κλείσουμε τον κύκλο μας στις γειτονιές μας, στα μπακάλικά μας, στα καλοκαιρινά σινεμά, στο δημόσιο κήπο, στο Μοντάλτο, στο τρεξιμιό, στα γυμνάσιά μας, στις εκκλησίες μας, για να φύγουμε από αυτή τη ζωή δικαιωμένοι, κληροδοτώντας στα παιδιά και τα εγγόνια μας την μορφίτικη κουλτούρα που βλέπουμε σιγά-σιγά να χάνεται.

Ας δώσουμε όλοι οι Μορφίτες το παρών μας στις 2 του Σεπτέμβρη στη γιορτή του Αγίου μας, για να διαδηλώσουμε την πίστη μας για επιστροφή, κλείνοντας τα αφτιά μας στους επιτήδειους κομπλεξικοεθνικιστές που θα αρχίσουν πάλι το ίδιο τροπάριο.

Η σύναξη της Τραπεζούντας άφησε πολλά μηνύματα για δεύτερες σκέψεις για τους υπερπατριώτες του «πάλι με χρόνια με καιρούς...».


Πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων “Αμήν”’

Πολίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: