Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

"Καλύτερα να μην ψήφιζα υπέρ του Ψευδοκράτους ! "

"Να μου κόβονταν τα χέρια, παρά να ψήφιζα υπέρ της δημιουργίας της Τ.Δ.Β.Κ.". Αυτήν τη φράση λένε Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα "Βατάν".

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι το ψευδοκράτος "είναι μια μικρή χώρα" την οποία ουδείς αναγνωρίζει και ζει στην απομόνωση. "Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση", γράφει, "εγιναν πολλά λάθη, αλλά ό γέγονε, γέγονε. Την εποχή εκείνη, η κυβέρνηση Ετζεβίτ μπορούσε να μετατρέψει τη στρατιωτική επιτυχία και σε διπλωματική, εάν επεδείκνυε την απαιτούμενη βούληση, και δεν θα αντιμετωπίζαμε τόσα προβλήματα".

Το άρθρο τονίζει ότι το ψευδοκράτος ζει στη μοναξιά του και η τουρκική υπόθεση έχει καταστεί αιχμάλωτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Ίσως μάλιστα και ν' αποτελεί δείγμα της μεγαλύτερης διεθνούς ατιμίας. Τον ελληνοκυπριακό τομέα τον ενέταξαν στην Ε.Ε. με το όνομα Κύπρος. Εκεί στρίμωξαν και την Τουρκία στη γωνιά. Αυτό μάλιστα βρήκε αρκετούς συνοδοιπόρους και υποστηρικτές μέσα στην Τουρκία. Σήμερα, υπάρχει μια αποκλεισμένη και αποκομμένη από τον κόσμο Τ.Δ.Β.Κ., η οποία συνδέεται μόνο με την Τουρκία", αναφέρει.

Συνεχίζοντας, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι το ψευδοκράτος βρίσκεται κάτω "από έναν σκληρό αποκλεισμό, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει εισαγωγές και εξαγωγές, οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να μεταβούν στο εξωτερικό, δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες".

Η "Βατάν" παραθέτει δήλωση του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος υποστήριξε: "Λες και κατασκευάζουμε ατομική βόμβα και μας κρατούν σε καραντίνα".

Επ' αυτού, ο αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι το εμπάργκο το οποίο εφαρμόζεται εναντίον του Ιράν, δεν είναι τόσο σκληρό και συνεχές, όσο αυτό κατά του ψευδοκράτους. "Τώρα, εάν τους ρωτήσετε τι κακό σάς έκανε η Τ.Δ.Β.Κ., δεν γνωρίζω αν έχουν να σας δώσουν κάποιαν απάντηση", καταλήγει.


ΣΗΜΕΡΙΝΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: