Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Εκοιμήθη ο "Άγιος των φυλακισμένων", ο π. Μάρκος

«Εφυγε» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ηλικία 73 ετών ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, γνωστός και ως ο «Αγιος των φυλακισμένων».

Επί είκοσι χρόνια ο παπα-Μάρκος περνούσε την πύλη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα και ερχόταν σε επαφή με νεαρούς κρατουμένους ηλικίας από 14 έως 21 ετών, που η ζωή τούς είχε βγάλει από τον ίσιο δρόμο, οι οποίοι έβρισκαν σ’ αυτόν τη συμπόνια και την αγάπη του πραγματικού πατέρα. Ανάμεσα στους διαβόητους κακοποιούς που είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον πατέρα Μάρκο ήταν ο...Κώστας Πάσσαρης και τα μέλη των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλης. Μάλιστα στο πρόσωπο του ιερέα το «θεριό των Βαλκανίων», ο σκληρός Κώστας Πάσσαρης, είχε δει τον άνθρωπο στον οποίο θα μπορούσε να εξομολογηθεί τα πάντα και να ζητήσει άφεση αμαρτιών!

Ο πατέρας Μάρκος είχε μεταφερθεί την Κυριακή των Βαΐων στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς λίγο πριν από το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε νιώσει αδιαθεσία και κατέρρευσε. Εκεί παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, οπότε παρέδωσε το πνεύμα του. «Δεν υπήρχε βδομάδα που δεν ήταν κοντά στα παιδιά αυτά. Δεν κουραζόταν ποτέ. Η μεγάλη του δύναμη ήταν η πραότητά του» είπε στην «Espresso» ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, ο οποίος δεν έκρυψε τη βαθιά του θλίψη για τον ξαφνικό θάνατό του: «Πριν από μία βδομάδα συνάντησα τυχαία στον δρόμο έναν πρώην κρατούμενο. Όταν λοιπόν τον ρώτησα πού πήγαινε, μου είπε: “Πάω να βρω τον πατέρα Μάρκο. Εκείνος όταν ήμουν στη φυλακή, ήρθε και με είδε και με βοήθησε. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να του το πω στο νοσοκομείο”» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Δαμιανός


ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΕΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ.
ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ.
ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΡΦΑΝΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος να τον αναπαυσει.
μακαρι και αλλοι να παραδειγματιστουν απο το εργο του!!
υπαρχουν πολλοι που εχουν αναγκη...