Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Πολλά βρέφη πεθαίνουν πριν προλάβουν να γνωρίσουν τίποτε για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Εκατομμύρια άνθρωποι γεννιούνται διανοητικά ανάπηροι, χωρίς να μπορούν να έρθουν σε σοβαρή επαφή με τον μέσα και τον γύρω τους κόσμο.

Πολλά πλήθη ανθρώπων ζουν και παθαίνουν σε άγρια ή ημιάγρια κατάσταση, χωρίς να συνειδητοποιήσουν, ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι περνούν από τη γη παραπαίοντας ανάμεσα σε σκοτάδια πλάνης και διαστροφής.

Κόσμοι ολόκληροι εξαφανίζονται από σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς.

Θηρία τρώνε τους ανθρώπους. Μεγαλοφυείς και κουτοί γεννιούνται μαζί κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι μυστήρια, που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να φθάσει έως εσχάτων.

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν μια κάποια ερμηνεία, αλλά δεν κατάφεραν και σπουδαία πράγματα. Είπαν κάτι μόνο για παρηγοριά. Τα φαινόμενα ουσιαστικά στο βάθος τους μένουν ανερμήνευτα φοβερά ερωτηματικά γύρω από τις τρομερές ανισότητες και τις «άδικες» μεταχειρίσεις της φύσεως δεν βρίσκουν απάντηση «λογική» που να καλύπτει το χάος τους. Και ίσως η ανθρώπινη σκέψη δεν θα μπορέσει ποτέ να εισέλθει σ’ αυτές τις ανεξιχνίαστες πτυχές.

Οι πτυχές αυτές φαίνεται πως ανήκουν σε άλλο ερμηνευτή. Στον Δημιουργό τους. Εμείς θα τις νοιώσουμε, όταν υπερβούμε τα όρια της «λογικής» μας, όταν φτάσουμε να ζούμε μέσα στην αιωνιότητα. Αυτή έχει άλλους «νόμους». Αυτή δεν έχει δυσεξιχνίαστες πτυχές, αλλά άπειρες, για άπειρες κατακτήσεις. Αυτή είναι έξω από το χώρο και το χρόνο. Είναι το άπειρο και το τέλειο.

Αλλά δεν έχουμε μόνο δυσεξιχνίαστες πτυχές, έχουμε και πολλούς δυσερμήνευτους τύπους ανθρώπων τους λεγόμενους πολύτυπους


π.Γ.Στ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: