Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Οι προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (β')


Μπροστά σ’ αυτή την ασύλληπτη αδικία, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στη Γερμανική Κυβέρνηση:
Πρώτον: Με ποιο δικαίωμα δεν καταβάλλει η Γερμανία τις αναμφισβήτητες υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό; Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία και η Βουλγαρία ξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα. Δεν είναι παράλογο όμως να έχουν πληρώσει αυτές οι δύο χώρες, που ήρθαν ως κατακτητές στην Ελλάδα, εξαιτίας των Ναζί, και να αυτοεξαιρείται η Γερμανία;
Δεύτερον: Δεν είναι παράλογο, να έχουν πάρει όλες οι χώρες οι οποίες ενεπλάκησαν σε πόλεμο με το Γ΄ Ράϊχ, κατεχόμενες και μη, πολεμικές επανορθώσεις, με νόμιμο ή παράτυπο τρόπο, και η Ελλάδα να εξαιρείται;
Τρίτον: Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και την πανανθρώπινη ηθική και αρνείται να επανορθώσει όσα ως εισβολέας και κατακτητής το Γ’ Ράϊχ διέπραξε σε βάρος της Ελλάδας και του Λαού της;
Τέταρτον: Με ποιο δικαίωμα η Γερμανία λησμονεί ότι τη σημερινή ύπαρξη της, ως μια από τις Δημοκρατίες της Ευρώπης, την οφείλει στην καθοριστική συμβολή του Ελληνικού λαού στον αγώνα για τη συντριβή του ναζιστικού καθεστώτος; Γιατί, φυσικά, δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο γερμανικός λαός νοσταλγεί την εποχή του Χίτλερ και δεν θέλει να απολαμβάνει τα αγαθά της Δημοκρατίας.
Πέμπτον: Με ποιο δικαίωμα η σημερινή Γερμανία με την απαράδεκτη συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε στη χώρα μας; Γιατί αρνείται να κατανοήσει ότι όποιος δεν θυμάται την απανθρωπιά και δεν συμβάλει για να απαλείψει τις συνέπειες της, γίνεται και πάλι ευπρόσβλητος σε πλέον μεγαλύτερους και πλέον επώδυνους κινδύνους μετάδοσης των αιτιών που την προκαλούν;
Παρ’ όλ’ αυτά ο Ελληνικός Λαός επιμένει να θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας και του Λαού της δεν είναι ΑΙΤΗΜΑ, είναι ανυποχώρητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δε ζητιανεύουμε, απαιτούμε η Γερμανία να πληρώσει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα, ως χρέος απέναντι στη λογική, στο δίκαιο, στην ιστορία και στον εαυτό της.
Ο Γερμανικός Λαός οφείλει να γνωρίζει ότι στη σκέψη μας και στις ενέργειές μας δεν πρυτανεύει η εκδίκηση για όσα ανήκουστα εγκλήματα έχουν διαπραχτεί από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σε βάρος μας. Αντίθετα γνώμονάς μας είναι η αποκατάσταση του δικαίου και η ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στους Λαούς μας.
Γι’ αυτό προτείνουμε, αφού πρώτα και κύρια η Γερμανία αναγνωρίσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό να συζητηθεί, σ’ έναν γόνιμο διάλογο, ο πιο πρόσφορος τρόπος καταβολής αυτών των υποχρεώσεων. Αυτές είναι οι δικές μας προθέσεις. Εάν όμως τα αιτήματα μας με διάφορα απίθανα προσχήματα δεν εισακουστούν, γιατί μερικοί επιδιώκουν να σκεπάσει ο χρόνος με λήθη τα γεγονότα, ματαιοπονούν. Όπως δεν ξεχάσαμε και περιμέναμε σχεδόν μισόν αιώνα να ενοποιηθούν οι δυο Γερμανίες για να αξιώσουμε αυτό που δικαιούμαστε, με την ίδια επιμονή, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε των όσων δικαιούμαστε. Ας έχουν υπ’ όψιν όλοι και η Ελληνική Κυβέρνηση που αδρανεί και η Γερμανική Κυβέρνηση που κωφεύει ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται. Και ακόμα παραπάνω ο Ελληνικός Λαός δεν παραγράφει την ιστορία του.

23 Δεκεμβρίου 2008
Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Δαμιανός Βασιλειάδης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος του ΕΣ για τη Γερμανία
Στέλιος Ζαμάνος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΠΣΑΕΑ
Χρήστος Τσιντσιλώνης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ

Οι προσπάθειες του γερμανικού κόμματος ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,
κατάφερε ύστερα από επίμονες και επανειλημμένες προσπάθειες να πετύχει έναν πραγματικό άθλο: ΄Επεισε το σύνολο του κόμματος Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη Γερμανία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των θυμάτων. Το κόμμα Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη Γερμανία αποφάσισε πέρα από άλλες ενέργειες συμπαράστασης προς το Εθνικό Συμβούλιο να υποβάλει στη Γερμανική Βουλή στις 29. Ιανουαρίου 2009 αίτημα για τις αποζημιώσεις και να παλέψει για την ψήφισή του.
Εκτός από την ενέργεια αυτή στη Γερμανική Βουλή προηγήθηκαν δύο φορές επερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος στη Γερμανική Βουλή στις 14.1.2009.

1 σχόλιο:

atheologitos είπε...

Ναι είναι σωστά ολόσωστα όλα αυτά που λένε αυτοί οι κύριοι στη Γερμανία και για τη Γερμανία. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως που το "θυμήθηκαν" να το κάνουν αυτό είναι ατυχέστατη.

Δεν είναι μόνο ότι αυτή τη στιγμή μαστίζεται από οικονομική κρίση ολόκληρη η Ευρώπη και μάλιστα η Γερμανία. (Οπότε και να θέλουν δε μπορούν να ικανοποιήσουν τη διεκδίκηση)

Είναι ότι ο πόλεμος συμφερόντων του δολλαρίου έναντι του Ευρώ κάνει να ωφελείται με αυτή την ενέργεια η φιλοτουρκική και εχθρικά διακείμενη αμερική παρά η Ευρώπη.

Έτσι εξηγείται γιατί ξαφνικά όλα τα ΜΜΕ διαφημίζουν αυτή την ενέργεια της ομάδας αυτής, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι πρό τινος στην πλειοψηφία του ο Ελληνικός λαός.

Η Ελλάδα παίζει πλέον ανοιχτά το παιχνίδι της Αμερικής εναντίον της Ευρώπης (και όποιου άλλου "εχθρού της Αμερικής") πράγμα που το μόνο που μπορεί να αποφέρει είναι να γίνει μισητή και στους Ευρωπαίους δεδομένου ότι στους Αμερικανούς δε θα πάψει να είναι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε άλλη διεκδίκηση των δικαίων της Ελλάδας και μάλιστα από Έλληνες έσυρε τη μήνη των εγχωρίων καναλαρχών και καταποντιζόταν αμέσως στην αφάνεια (αφού πρώτα καταδικαζόταν με όλους τους τρόπους). Η συγκεκριμένη διεκδίκηση όμως τυγχάνει αμέριστης συμπαραστάσεως και διαφήμησης από τα ΜΜΕ πράγμα που αποκαλύπτει εναργέστατα και τα διεθνή πολιτικά κίνητρα που κρύβονται πίσω απ΄ αυτήν.

Αυτή τη στιγμή ο Ευρωατλαντικός (Αγγλοσαξωνικός) άξονας προσπαθεί να σπάσει το Γαλλογερμανικό. Και όλως τυχαίως αυτή ακριβώς τη στιγμή θυμήθηκε η Ελλάδα (που μπάζει από παντού) να στρέψει τα πυρά της κατά της Γερμανίας.

Και εμείς με το να δημοσιοποιούμε περεταίρω την ενέργεια συμβάλουμε (το κατά δύναμιν) σ΄ αυτό...