Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση στο σχόλιο του Ανώνυμου 2/10 2.51 για τη Πολιτική Κηδεία


08 Φεβρουαρίου 2010 2:51 μ.μ

Ανώνυμος είπε...
Ρε ξυπνήστε αυτά τα λένε οι παπάδες για να έχουν πελατεία. Δεν υπάρχει τίποτα. Όλα αυτά είναι κατασκευάσματα για εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ο χριστιανισμός είναι εφεύρεση των εβραίων για να τα κονομάνε




Οι απόψεις κάθε επισκέπτη μας είναι σεβαστές. Θέλω όμως να σου υπενθυμίσω κάποιο κομμάτι του εαυτού σου που το έχεις παραθεωρήσει σκόπιμα ή όχι. Και αυτό είναι ότι καλύτερο έχουμε μέσα μας : την εικόνα του θεού.

Η εκκλησία σέβεται απεριόριστα τον άνθρωπο και χαίρεται με την παρουσία κάθε καινούρια ς ύπαρξης. Γι ' αυτό ευλογεί την γέννησή του, την ζωή του όλη, τα έργα του αλλά και την έξοδό του και την συνοδεύει με ευχές και προσευχές για την παραπέρα πορεία του στην αιωνιότητα. Αυτό αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον άνθρωπο σε σχέση με άλλες αντιλήψεις που έχει αποϊεροποιήσει το ανθρώπινο πρόσωπο κα το έχουν υποβιβάσει σε απλή βιολογική μονάδα. Εξ άλλου βλέπουμε καθημερινά την μεταχείριση και αντιμετώπιση του ανθρώπου, όταν παύει να θεωρείται θεοειδής και θεόπλαστη ύπαρξη. Ύστερα είναι άδικο όλα να τα αξιολογούμε κάτω από το πρίσμα του ωφελισμού, ακόμα και τα ιερότερα πράγματα, όταν αυτά αποτελούν έκφραση αγάπης, σεβασμού και πνευματικότητας του ανθρώπου.
Είναι καιρός πλέον να αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε εκείνα που εμπλουτίζουν και καταξιώνουν την ζωή μας. Δεν είναι επιτρεπτό να στραγγαλίζουμε τα ιερότερα αισθήματα για τα πρόσωπα που αγαπάμε εν ονόματι κάποιων ψευτοκοινωνισμών και μικροπρεπών αντιλήψεων.


π.Γ.Στ.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πάτερ,

πολύ σωστό το σχόλιό σας.
Έτσι σας θέλουμε μαχητικό, όταν πρέπει και ήπιο κατά τα λοιπά.

Ανώνυμος είπε...

Σωστή απάντηση.