Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ


του ενορίτου μας Νικολάου Βοϊνέσκου


Οι εχθροί του Θεανθρώπου και μόνου φιλανθρώπου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δεν έπαυσαν και δεν θα παύσουν ποτέ να λέγουν και να γράφουν πολλά βλάσφημα και συκοφαντικά εναντίον του και να παίρνουν λάσπη από τη βρωμερή καρδιά τους και να την πετούν στο Πανάγιο πρόσωπό Του με σκοπό αφ’ ενός μεν να μειώσουν το κύρος, το μεγαλείο και τη μοναδικότητά Του, αφ’ ετέρου δε να κλονίσουν την πίστη των ανθρώπων προς Αυτόν, ούτως ώστε κάποια μέρα να μπορέσουν να παρουσιάσουν στο φιλήδονο, φιλάργυρο και φιλόδοξο κόσμο το δικό τους Χριστό, δηλαδή τον αντίχριστο.

Ένα θέμα για το οποίο οι εχθροί του Χριστού πολλά ανιστόρητα, ανακριβή και συκοφαντικά λέγουν και γράφουν, είναι το πότε συνεγράφησαν τα Ευαγγέλια και τα άλλα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Γι’ αυτό θα σημειώσουμε παρακάτω με συντομία και ακρίβεια το χρόνο συγγραφής των βιβλίων της Καινής Διαθήκης, ώστε να γνωρίζουν οι πιστοί και όσοι έχουν καλή διάθεση την αλήθεια γι’ αυτό το θέμα.

Αρχίζουμε από τη συγγραφή των Ευαγγελίων. Το κατά Ματθαίον άγιο ευαγγέλιο συνεγράφη 60-66μ.Χ. το κατά Μάρκον άγιο ευαγγέλιο συνεγράφη 63-70 μ.Χ. το κατά Λουκάν άγιο ευαγγέλιο συνεγράφη προ του 70 μ.Χ. το κατά Ιωάννην άγιο ευαγγέλιο συνεγράφη 85-95 μ.Χ.

Οι Πράξεις συνεγράφησαν από το Λουκά προ του 70 μ.Χ.

Οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου συνεγράφησαν: Η προς Ρωμαίους το 58 μ.Χ. Η Α΄προς Κορινθίους 54-55 μ.Χ. Η Β΄προς Κορινθίους το φθινόπωρο του 55 μ.Χ. Η προς Γαλάτας τέλος του 55 μ.Χ. Η προς Εφεσίους το 62 ή 63 μ.Χ. Η προς Φιλιππησίους το πρώτο έτος της πρώτης φυλακίσεώς του. Η προς Κολασσαείς το 63 μ.Χ. Οι δύο προς Θεσσαλονικείς το 52 μ.Χ. Οι δύο προς Τιμόθεον το 63 μ.Χ. Η προς Τίτον και η προς Φιλήμονα το 63 μ.Χ. Η προς Εβραίους το 70 μ.Χ.

Η επιστολή του Ιακώβου προ του 50 μ.Χ.

Η Α΄ επιστολή του Πέτρου 60-64 μ.Χ. και η Β΄ επιστολή 64-66 μ.Χ.

Η Α΄και Β΄επιστολές του Ιωάννου εγράφησαν στην Έφεσο και η Γ΄ τα τελευταία έτη της ζωής του.

Η επιστολή του Ιούδα περί το 70 μ.Χ. και

Η Αποκάλυψις του Ιωάννου περί το 95 μ.Χ.

βλέπετε πόσο κοντά χρονολογικά στη σωτήρια δράση, στη Σταύρωση και στην Ανάσταση του Θεανθρώπου Κυρίου μας συνεγράφησαν τα βιβλία της Καινής Διαθήκης; Αυτό είναι πάρα πλολύ σημαντικό. Ακόμη δε σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι οι συγγραφείς είναι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των γεγονότων που καταγράφουν. Το σπουδαιότερο δε απ’ όλα είναι ότι οι άγιοι αυτοί άνδρες πέρασαν πολλά βάσανα, διωγμούς, μαρτύριο και επώδυνο θάνατο για την αγάπη του Χριστού. Έτσι όχι απλώς συνέγραψαν τα βιβλία της Κ.Δ. αλλά και τα υπέγραψαν με το τίμιο αίμα τους. Είθε λοιπόν με τις ευχές των αγίων συγγραφέων της Κ.Δ. να μελετούμε κι εμείς την Καινή Διαθήκη με πίστη, προσοχή, ταπείνωση και υπακοή, ώστε ο λόγος του Θεού να καρποφορεί πλούσια στις ψυχές μας προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και προς ωφέλεια και σωτηρία όλων μας.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το κείμενο και ας μου επιτρέψει ο κ. Βοινέσκος να πω τα ακόλουθα:
Για τη γνησιότητα π.χ. της Προς Εβραίους διαφαίνεται αμφιβολία ακόμα και από κάποιους Πατέρες.
Η αμφισβήτηση της γνησιότητας δεν αποτελεί ωστότο αμφισβήτηση της θεοπνευστίας. Στο τέλος-τέλος η εμπειρία και η θέση της εκκλησίας είναι και σε αυτό το θέμα σημαντική. Αλλιώς γινόμαστε Προτεστάντες.