Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ξυλοκοπηθηκε Ορθόδοξος ιερέας στην Ινδονησία από φανατικούς μουσουλμάνους

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ & ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής πληροφορήθηκε ότι την Κυριακή 26 Ιουλίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Boyolali Κεντρικής Ιάβας Ινδονησίας, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια τελέσεως Μυστηρίου του Γάμου, εισέβαλε ομάδα φανατικών μουσουλμάνων, οι οποίοι διέκοψαν την τέλεση της Ακολουθίας και επιτέθηκαν στον Ορθόδοξο Ινδονήσιο Ιερέα π. Μεθόδιο Sri Gunarjo και στους παρευρισκομένους Ορθοδόξους Ινδονήσιους πιστούς.

Επί αρκετή ώρα κτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές τον Ορθόδοξο Ιερέα και τους Ορθοδόξους πιστούς, απειλώντας τους ότι αν δεν κλείσουν τον Ορθόδοξο Ναό θα επιστρέψουν σύντομα και θα τον ανατινάξουν.

Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στον Ιερό Ναό μετά από εκκλήσεις Ορθοδόξων πιστών, δεν επενέβησαν ούτε προέβησαν σε συλλήψεις αλλά παρέμειναν απαθείς, ανεχόμενοι με την στάση τους την συνέχιση της τρομοκρατικής επιθέσεως.

Στο Boyolali της Ινδονησίας η Ιερά Μητρόπολις έχει ανοικοδομήσει δύο Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς, της Αγίας Αικατερίνης και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και λειτουργεί φιλανθρωπικά προγράμματα, όπως Νηπιαγωγείο, διανομή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης εις απόρους και θύματα φυσικών καταστροφών, κ.α.

Ο π.Μεθόδιος είναι 44 ετών, Ινδονήσιος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ιερεύς χειροτονήθηκε το 1995 και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται με ζήλο διακονώντας τους Ορθοδόξους Ινδονησίους χριστιανούς στο Boyololali της Κεντρικής Ιάβας.

Στο παρελθόν αρκετές φορές ο π. Μεθόδιος και η οικογένειά του καθώς και η Ορθόδοξη Κοινότητα έχουν δεχθεί επιθέσεις και απειλές από ομάδες φανατικών μουσουλμάνων και σε μερικές περιπτώσεις η Ιερά Μητρόπολις χρειάσθηκε να φυγαδεύσει τον π.Μεθόδιο.

Δυστυχώς και σε άλλες περιοχές της Ινδονησίας οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.Έντονο προβληματισμό δημιουργούν στις χριστιανικές Κοινότητες και οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε Ξενοδοχεία της Τζακάρτα.

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής μετά τα τελευταία γεγονότα στο Boyolali εκφράζει την λύπη της και την έντονη ανησυχία της. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

http://ierapostoli.wordpress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Ιεραπόστολοι. Που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους για χάρη της Ορθοδοξίας...