Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Οι ψυχρές εκτελέσεις των Αττίλων δεν τελειώνουν β'.

Ο Κοκής δεν έφτασε ποτέ στη Λύση


Ενώ ήταν ήδη νεκρός, αξιωματικός τον κήρυξε λιποτάκτη
ΣΤΟΝ ίδιο ομαδικό τάφο που βρέθηκαν τα οστά του Παναγιώτη (και άλλων δύο) βρέθηκαν και τα οστά του Γεώργιου (Κοκή) Κυριάκου Πελία. Ήταν έφεδρος στο 201 Τάγμα Πεζικού. Εγκατελήφθη μαζί με περίπου άλλους οκτώ. Εκεί κοντά βρισκόταν το σπίτι Αμερικανίδας και οι περισσότεροι κατέφυγαν εκεί όπου εντοπίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και διεσώθησαν.
Ο Κοκής είπε ότι θα επιστρέψει περπατητός στη Λύση (από όπου καταγόταν) μέσω Έγκωμης, και αναχώρησε με δεύτερο στρατιώτη αλλά καθοδόν εξαφανίστηκαν. Ο συνοδοιπόρος του Κοκή φέρεται να ήταν τραυματίας και σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοκής τον κουβάλησε σε κάποιο στάδιο. Βρέθηκε με μια τρύπα στο κρανίο του, ένδειξη εκτέλεσης αλλά και με τραύμα στο θώρακα.
Ο γαμβρός του, Δημήτρης Κωνσταντή, τον αναζήτησε στις Αγγλισίδες, όπου κατέληξε το διαλυμένο του τάγμα. «Ένας Ελλαδίτης αξιωματικός είχε το θράσος να μου πει ότι ο Κοκής ήταν λιποτάκτης επειδή δεν παρουσιάστηκε τη στιγμή που ήταν ήδη νεκρός», λέει ο κ. Δημήτρης.
Ο πατέρας του Κοκή πέθανε πριν από δέκα χρόνια ενώ η μητέρα του είναι 85 ετών. Ζούσε με αυτή την ελπίδα και τώρα που χάθηκε και αυτή ποιος ξέρει. Η μητέρα του πήγε στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι και είδε τα λείψανά του, τα ρούχα του και τη ζώνη του. Βρέθηκε και μια άδεια οδηγού αλλά δεν μπορούσε κανείς να διαπιστώσει σε ποιον ανήκε.
«Είναι κρίμα. Αν ο Κοκής ήταν γιος κάποιου μεγάλου και τρανού θα κρυβόταν κάπου και εκ των υστέρων θα έπαιρνε και προαγωγές και θα τον τιμούσαν», λέει με παράπονο ο γαμβρός του.
Η κηδεία του Κοκή θα τελεστεί στις 3 μ.μ. της Κυριακής από τον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα, στο Συνοικισμό Στρόβολος 3.
ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: