Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

"Να καταργηθούν οι παρελάσεις" Περ.Κοροβέσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι μία στρατιωτικής- μιλιταριστικής λογικής διαδικασία που αντίκειται στην καλλιέργεια φιλειρηνικών στάσεων και δεν έχει γενικώς τίποτα το κοινό με τις εκπαιδευτικές αρχές που πρέπει να ευδοκιμούν στο ελληνικό σχολείο. Η χρήση τους από τα φασιστικά καθεστώτα στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα έφτασε επί Μεταξά στην Ελλάδα.Η νυν κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχες ρυθμίσεις τους «προσποιείται ότι αγνοεί πως ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους αγωνιστές του ιστορικού παρελθόντος μπορεί να αποδίδεται μέσα από τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες (επισκέψεις μαρτυρικών τόπων, ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, προβολή κινηματογραφικών ντοκουμέντων κλπ ), όπως ακριβώς γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Το Υπουργείο Παιδείας διοικείται από ανθρώπους που, στην πλειοψηφία τους, αν δεν μισούν την ελληνική νεολαία, -κάτι που το φοβάμαι-, στην καλύτερη περίπτωση την αντιμετωπίζουν ως εχθρό. Η ανάγκη των νέων ανθρώπων για ελευθερία κατά το υπουργείο πρέπει να κατασταλεί και φυσικά οι παρελάσεις αυτήν ακριβώς τη λογική υπηρετούν: την προβολή ενός ιδεώδους νέου, που ομαδοποιημένος και χωρίς μυαλό βαδίζει υπό τον ήχο των στρατιωτικών μαρς. Το υπουργείο είναι συνεπές στις επιδιώξεις του, ο δήθεν διάλογος αυτήν τη λογική εξυπηρετεί, το πόσο λάθος κάνει και το πόσο ματαιοπονεί αποδείχθηκε στο παρελθόν και θα ξανααποδειχθεί στο κοντινό μέλλον».

Χρειάζεται σχόλιο στον κύριο βουλευτή ;



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, στην χώρα που θεωρεί πρότυπο ο κ.Κοροβέσης, στη Ρωσία και δη στην πάλαι Σοβιετική Ένωση , έκαναν παρελάσεις στρατιωτικές, όχι 1 φορά το χρόνο. Τουλάχιστον 3.

Μπράβο κ.Κοροβέση! Να σας χαίρετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ανώνυμος είπε...

Ο κοροβέσης ειναι αντιλενιστής. Εχει αποκυρήξει τι ΕΣΣΔ ως κάτι κομουνιστικό. Επίσης αμα διαβάσεις τους ανθρωποφύλακες θα δεις γιατι τα λέει αυτα που λέει και οτι εχει δίκιο.