Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Αφιέρωμα στον αείμνηστο π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε το ενοριακό έντυπο του Ι.Ν.Αγ.Αποστόλων Πατρών (Ακτή Δυμαίων), «Αποστολικός Λογος», γιατί το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο σε μια μεγάλη εκκλησιαστική προσωπικότητα των καιρών μας, τον αείμνηστο Γέροντα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.

Καθώς το 2009 συμπληρώνονται 45 χρόνια από την προς κύριον εκδημίαν του, ο προϊστάμενος του Ι.Ναού Αγ.Αποστόλων Πρωτ. Ευάγγελος Πριγκιπάκης, εκλεκτός κληρικός της Ι.Μ.Πατρών, συνέλαβε την ιδέα να παρουσιάσει με τους συνεργάτες του στοιχεία από τον βίο και την πολιτεία και το πολισχιδές πνευματικό έργο του με εξαιρετική επιτυχία, έχοντας βέβαια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προλογίζει την έκδοση με ένθερμους λόγους αποπνέοντας το βαθύ σεβασμό και αγάπη του προς το πρόσωπο του μακαριστού πατρός.

Νιώθουμε βαθιά εσωτερική ανάγκη να χαρούμε και να συμμετάσχουμε στην πνευματική χαρά του αφιερώματος της ως άνω ενορίας, γιατί το θεωρούμε ως ευλογία και οφειλόμενο χρέος προς όσα εκείνος προσέφερε στην τοπική Εκκλησία, αλλά και στην Αγία Εκκλησία του Χριστού. Κρίνουμε λοιπόν απαραίτητο και σκόπιμο το περιεχόμενο του εν λόγω αφιερώματος να γίνει ευρύτερα γνωστό, αφ’ ενός για να τιμήσουμε τον μεγάλο αυτό πνευματικό πατέρα της πόλη μας και αφ’ ετέρου ως ελάχιστο χρέος για όσα ωφεληθήκαμε από την Αγία ζωή του και την προσφορά του.

Στον π.Ευάγγελο και την πνευματική συντροφιά του θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: