Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Πατρινό Καρναβάλι για πάντα ! Νο.2

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και άγριοι ξυλοδαρμοί στο καρναβάλι της Πάτρας


[12/03/2008, 08:12']

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, συμπλοκές και άγριοι ξυλοδαρμοί αμαύρωσαν και φέτος το καρναβάλι της Πάτρας! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της αχαϊκής πρωτεύουσας, τα περιστατικά μέθης σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, ενώ παρατηρήθηκαν και σε ανηλίκους ηλικίας 14 έως 15 ετών!


Οι περίπου 145 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κλήθηκαν να επέμβουν σε περισσότερες από ενενήντα περιπτώσεις, εκ των οποίων οι σαράντα αφορούσαν μέθη, ενώ πέρυσι τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν μόλις 28. Από τους σαράντα μεθυσμένους που παρέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός οι δεκαπέντε είχαν πιει πολύ παραπάνω από ένα ποτηράκι, καθώς χαρακτηρίστηκαν «βαριά περιστατικά μέθης». Σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους, οι εθελοντές παρέλαβαν τρεις μεθυσμένους, ενώ στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης διακομίστηκαν συνολικά είκοσι δύο άτομα.


Αξιοσημείωτο είναι ότι σημειώθηκαν τραυματισμοί δεκατεσσάρων ατόμων από ξυλοδαρμό
ύστερα από συμπλοκές ομάδων, σε αντίθεση με πέρυσι που τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν οκτώ. Μάλιστα, οι συμπλοκές αυτές έγιναν μεταξύ Πατρινών και επισκεπτών που -άγνωστο για ποιους λόγους- ήρθαν στα χέρια. Ο απολογισμός συνεχίζεται με 18 τραυματισμούς από «ξένο σώμα», κυρίως μπουκάλια, ενώ καταγράφηκαν και δέκα οφθαλμολογικά περιστατικά, κυρίως από χρήση καπνογόνων.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν νυχτερινές ώρες, τόσο μετά τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου όσο και μετά τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: