Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΜΑΤΡΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Aγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Πρίν πέντε χρόνια,χαριτι και ευδοκία Θεού,γνωρίσαμε τον υπεύθυνο του Ιεραποστολικού Ορθόδοξου κλιμακίου της Εξαρχίας της Ινδονησίας π.Χρυσόστομο Manalu.
Η επικοινωνία μαζί του ,μας αποκάλυψε το τεράστιο έργο που επιτελεί στο Medan της Σουμάτρας ,έχοντας σαν βασικό συνεργάτη του την πρεσβυτέρα Ελισσάβετ και τα τρία παιδιά του.
Ο π.Χρυσόστομος ,πρίν ασπασθεί την Ορθοδοξία,ήταν πάστορας της Προτεσταντικής Εκκλησίας.Γνώρισε με την σύζυγό του την Ορθοδοξία,όταν σπούδαζαν σε Προτεσταντική Θεολογική σχολή, δια μέσου του πρώτου Ορθόδοξου Ιεραπόστολου π.Δανιήλ Bambang.Βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι και σπούδασαν στην συνέχεια και οι δύο Θεολογία στη Θεσσαλονίκη.
Ο π. Χρυσόστομος χειροτονήθηκε ιερέας το 1994 και το 1995 πήγε στην Ινδονησία για να εργαστεί εκεί ιεραποστολικά στην πατρίδα του. Οργάνωσε μια σύγχρονη Ορθόδοξη Ιεραποστολή,που περιλαμβάνει.
Α.Πέντε ορθόδοξες Κοινότητες-ενορίες.
Β.Οικοτροφείο ,όπου φιλοξενούνται δωρεάν 21 ορφανά παιδιά.
Γ.Τρία Νηπιαγωγεία,τρία δημοτικά ,δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο.
Δ.Την Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου,όπου φοιτούν 40 φοιτητές.
Ε.Την Ακαδημία ηλεκτρονικών υπολογιστών ,όπου φοιτούν 100 φοιτητές.
Στ.Κλινική στο νησί Νιας ,που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο τον Μαρτιο του 2005 και το τσουνάμι τον Δεκέμβριο του 2004.
Ζ.Τον Ραδιοφωνικό σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας».
Η αλληλογραφία που διατηρήσαμε με τον π.Χρυσόστομο,μας καλλιέργησε την ιδέα να δημιουργήσουμε άτυπα ,μια ομάδα φίλων της Ιεραποστολής της Ινδονησίας,προκειμένου να βοηθήσουμε το Ιεραποστολικό κλιμάκιο στο δύσκολο Κατηχητικό του έργο.
Έτσι σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώνουμε χρήματα και τα στέλναμε στην Ινδονησία .Με τα χρήματα αυτά εκδόθηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην τοπική διάλεκτο ,σε πεντακόσια αντίτυπα,ενισχύσαμε την κλινική στο νησί Νιάς καθώς και την Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Παύλου.
Πριν ενάμιση χρόνο ,προχωρήσαμε στην ιδιωτική έκδοση του πρώτου αφιερωματικού τόμου(392 σελίδων) στην Θεοτόκο με τον τίτλο -Η ΥΠΕΡΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ.
Αν και την διακίνηση ανέλαβε πανελλαδικά μεγάλος Εκδοτικός Οργανισμός ,είχαμε την ιδέα να διακινήσουμε ένα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ειδική τιμη-προσφορά και τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες του κλιμακίου στο Medan .ήδη το βιβλίο μεταφράζεται και στα Ινδονησιακά και θα αποτελέσει βασικό εργαλείο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.
Έτσι λοιπόν από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ένα μέρος θα διατεθεί για την έκδοση του βιβλίου και ένα άλλο μέρος θα διατεθεί για την ανέγερση και λειτουργία της ΠΡΩΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΜΑΤΡΑ.
Γι΄αυτό σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή,προκειμένου αν θέλετε να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθειά μας.
Τα αντίτυπα του βιβλίου διατίθενται ως εξής.
Α.πό ένα(1) έως πέντε (5) αντίτυπα στην τιμή των 25 ευρώ το ένα.(συν τα ταχυδρομικά)
Β.Από έξι (6) αντίτυπα και πάνω στην τιμή των 20 ευρώ το αντίτυπο.(συν τα ταχυδρομικά)
(Στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο διατίθενται στην τιμή των 40 ευρώ)
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το βιβλίο αυτό ας στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα-διεύθυνση) στο e-mail .
athanasiou.art@tellas.gr
Ευχόμαστε η Χάρις του επιφανέντος Χριστου δια των πρεσβειών της Υπερευλογημένης Θεοτόκου να είναι μαζί σας
Φωτογραφίες και άλλα στοιχεία μπορείτε να βρειτε στo ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ BLOG στην διεύθυνση http://ierapostoliko.blogspot.com/
Για τους φίλους της Ιεραποστολής της Ινδονησίας

1 σχόλιο:

Dosambr είπε...

Ευχαριστούμε για την δημοσίευση του άρθρου.Σας υπενθυμίζουμε ότι με 20 ευρώ(ένα αντίτυπο του βιβλιου)καλύπτουμε τα έξοδα ένδυσης,σίτισης και σπουδών για ένα μήνα ενός φτωχού και ορφανού παιδιού στο νησί Νιάς που χτυπήθηκε από το τσουνάμι