Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

+ Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Χριστοδουλής


Σύμπασα η Ιερατική Κοινότης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, προέπεμψε εις Κύριον τον μακαριστό π.Παύλο Χριστοδουλή.

Εις τον Ιερό Ναό της Αγ.Παρασκευής, τον οποίο τόσον ηγάπησεν, πλήθος κόσμου συνεκεντρώθη δια να προσευχηθεί υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μεταστάντος δούλου του θεού ιερέως Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Επίτροπος του Ναού καθώς και η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Πατρών ανεφέρθησαν εις την προσωπικότητα του πατρός Παύλου.

Η ταφή πραγματοποιήθη εις τον κοιμοιτήριον του χωρίου Καλάνιστρα, απ΄ όπου κατήγετο ο μακαριστός.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ
!



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος υπήρξε ο «ποιμήν ο καλός» τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις πέρναγε στον Ναό. Πάντα πρόθυμος να μας εξυπηρετήσει και να μας βοηθήσει σε κάθε πρόβλημα. Στην ιερά εξομολόγηση αναπαυόταν η ψυχή μας. Η απουσία του θα είναι αισθητή σε όλους τους ενορίτες. Περισσότερο στο εκκλησίασμα του Αγίου Αθανασίου όπου επί σειρά ετών ήταν ο Λειτουργός μας. Στο τρισάγιο που ο π. Ιωάννης έψαλε σήμερα το πρωί η θλίψη ήταν στην όψη των πιστών και εκδηλώθηκε με αυθόρμητο κλάμα από όλους μας.
Ο π. Παύλος θα απουσιάζει από την ενορία μας. Η μνήμη του στις καρδίες μας θα παραμείνει.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος ήταν ένας καλός κληρικός που τίμησε την ιεροσύνη του. Πάντα πρόσχαρος, εξυπηρετικός, υποδειγματικός εφημέριος και εξαιρετικός ως άνθρωπος. Μέσα σε όλα τα καλά διέθετε και την αίσθηση του χιούμορ. Είχε πολύ καλή καρδιά. Τα όσα μας είπε ως αποχαιρετισμό χθες η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πατρών αποδεικνύουν ότι το πέρασμα του ήταν οικοδομητικό και γόνιμο. Ο π. Παύλος Χριστοδουλής ήταν από την παλιά καλή στόφα των ιερέων. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ας απολαμβάνει τον Παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι αυτός ο κληρικός που γυρόφερνε την Πάτρα καθημερινά με τα πόδια έφυγε τόσο γλήγορα από την ζωή. Τον είχα χάσει από το φθινόπωρο αλλά πίστευα ότι άλλαξε πλέον δρομολόγιο αλλά αυτός θέλησε να πάρει το δρομολόγιο του ουρανού. Ας είναι η μνήμη του Αιώνια.