Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Αιμοδοσία για τους Παλαιστίνιους


Διήμερο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας για τα θύματα στη Μέση Ανατολή, διοργανώνει τη Δευτέρα και την Τρίτη από τις 9 μέχρι τις 5 το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας.

Οι αιμοληψίες θα διενεργούνται στο κτίριο του Υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους 17, με τη συνεργασία των τμημάτων αιμοδοσίας των Νοσοκομείων "Αμαλία Φλέμινγκ", "Αγία Όλγα", "Ασκληπιείο Βούλας" και το Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

Το αίμα θα διατεθεί στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας μας για τη διάσωση πολυτραυματιών της Παλαιστίνης και για τις μεταγγίσεις παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

atheologitos είπε...
Μας ανακοινώσατε την έκκληση βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για τα θύματα του πολέμου μας ανακοινώνετε και την έκκληση για αιμοδοσία για τον ίδιο σκοπό, πρέπει όμως πρώτα να μας πείτε τι γίνεται με την άρνηση από πλευράς Ισραηλινών να επιτρέψουν να φτάσει στον τόπο της αυτή η βοήθεια.
12 Ιανουάριος 2009 12:48 πμ

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Αγαπητέ Αθεολόγητε,

Σήμερα ξεκινάει πλοίο από την Λάρνακα της Κύπρου με ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους Παλαιστινίους. Στο πλοίο επιβαίνουν μέλη του Ελληνικού και του Ισραηλινού κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι ξένων και ελληνικών δικτύων και ευελπιστούμε πως η βοήθεια θα φθάσει σύντομα.
Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι, μυστικοί και φανεροί, για να φτάσει η βοήθεια.
Μπορείς άλλωστε να προσευχηθείς και είμαστε σίγουροι πως αυτή η ΄βοήθεια΄ θα φτάσει σίγουρα.
12 Ιανουάριος 2009 5:17 πμ

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι ο καθένας μας να δώσει ό,τι μπορεί και ό,τι έχει.
Εμείς, όταν είμασταν σε ανάλογη θέση δηλ.σε πολεμικές συρράξεις, πολλοί άνθρωποι απ' όλο το κόσμο μας βοήθησαν ποικιλοτρόπως.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήθελα να πω στον "Αθεολόγητο" ότι αυτό που κάνει είναι σχολαστικισμός...Και εξηγώ.
Ο Χριστός μας μας καλεί να κάνουμε την συγκεκριμένη πράξη της αιμοδοσίας....Τώρα αν φθάσει στους δοκιμαζομένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη εξαρτάται και από εμάς....Να προσευχηθούμε και να πούμε:Θεέ μου εμείς κάνουμε αυτή την καλή πράξη για τους αδελφούς μας τώρα εσύ κάνε να φθάσει στον προορισμό του....Δεν εξαρτάται πλέον από εμάς...Εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε....Δεν θα περιμένουμε να δούμε το αν θα φθάσει και μετά να κάνουμε την καλή την πράξη!!!!
Αν είναι δυνατόν....Δηλ. η σωτηρία της ψυχής μας μέσα από τις καλές πράξεις συγκεκριμένα εξαρτάται από την κακία των άλλων?
Στο κάτω κάτω οι καλές πράξεις είναι πράξεις θυσίας αγάπης που πηγάζουν από την καρδιά μας για τον πάσχοντα αδελφό...Εσύ "Αθεολόγητε", αν είναι να κάνεις έλεγχο να δεις αν θα φθάσει να πάρεις τηλ., καλύτερα να μην δώσεις αίμα....οχι....Να μην δώσεις...Ο Χριστός ζητάει ανθρώπους ειλικρινείς, αυθόρμητα να κάνουν το καλό....Όχι να το κοιτάνε από εδώ να το κοιτάνε από εκεί......Αλλοίμονο...
Το νιώθεις? Κάντο το καλό...Δεν το νιώθεις άστο καλύτερα....Μην το παλεύεις....
Συγχώραμε που γίνομαι αυστηρός αλλά η σύγχρονη εποχή μας έχει ζαλίσει...
Τα κοιτάμε όλα μέσα από ένα πνεύμα επιφυλακτικότητος και προβληματισμού...
Ο Χριστός θέλει λεβέντες...
Δηλ. εσύ θα περιμένεις πρώτα την απάντηση των Ισραηλινών και μετά θα στείλεις αίμα!!!!
Άστο καλύτερα, μην στείλεις αίμα...Στείλε καλύτερα φέρετρα...Θα πιάσουν τόπο...
Αλλά σκέφτομαι και το άλλο πες ότι επέτρεπαν οι Ισραηλινοί να περάσει το κλιμάκιο με την ανθρωπιστική βοήθεια, ποιος μου λέει εμένα μετά ότι εκεί που θα το πηγαίνανε δεν θα το πουλούσαν.....!!!!Που το ξέρεις? Πάλι δεν έπρεπε να κάνεις την καλή πράξη....Οπότε καλύτερα είναι να το αφήσεις στον Θεό και όχι στο blog της Αγ.Βαρβάρας...
Προσευχή αδελφοί μου και όχι προβληματισμοί ψεύτικοι και ψευτοδιλήμματα....
Με τιμή
Ψ...

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε συ Ψ πολύ αυστηρός έγινες!!!
Δεν λέω σωστά είνι ααυτά που γράφεις αλλα είσαι αυστηρός...Δεν συμφωνώ με τον αθεολόγητο αλλά εσύ πήγες από την άλλη μεριά.....Μέση οδός δεν υπάρχει?

Ανώνυμος είπε...

Η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμμιά περίπτωση να ασκήσω έλεγχο για το αν είναι ειλικρινής αυτή η έκκληση βοήθειας ή όχι ούτε να διασφαλίσω στο έπακρο την επιτυχία αποστολής της. Είναι όμως ανθρώπινο αίτημα του καθενός που διατίθεται να βοηθήσει να ξέρει ότι οι προσπάθειές του, οι έστω και επισφαλείς, δεν πηγαίνουν από χέρι στα χαμένα. Ούτε, φυσικά, το θεωρώ αυτό αναγκαστικά ως προϋπόθεση για να στείλει βοήθεια κάποιος. Αλλά μια πληροφορία του τύπου των πληροφοριών που μας δίνει ο Ι.Ν.Αγ.Βαρβάρας-Οσ.Σάββα στην απάντησή του οπωσδήποτε ενισχύει κάποιον που αμφιταλαντεύεται να δώσει ή βασανίζεται από διαφόρους λογισμούς (δεν είμαστε όλοι άγιοι)και δυσκολεύεται να προχωρήσει στο να βοηθήσει. Γι΄ αυτό και καλό είναι να δημοσιεύεται. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχει προηγηθεί η πληροφορία που όλοι μέχρι σήμερα ξέραμε, του αποκλεισμού κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας. Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω στον αγαπητό Ψ. ότι τις περισσότερες φορές (ίσως για τον Ψ. αυτό να μην ισχύει μιλάω γενικά) χρησιμοποιούμε αυτές τις εκκλήσεις ως ένα είδος συνειδησιακού πασίπονου. Δηλαδή δίνουμε τη βοήθεια και, με την πρόφαση ότι δεν εξαρτάται από εμάς τίποτα άλλο, αδιαφορούμε για το τι γίνεται από εκεί και πέρα. Ο αγαπών όμως δεν ενδιαφέρεται να "κάνει το καθήκον" του και μετά υποκριτικά να ...τα αφήσει στο Θεό, αλλά, αν πράγματι αγαπά τους συνανθρώπους του, ενδιαφέρεται να φτάσει βοήθεια σε εκείνους, έστω κι αν δεν είναι ο ίδιος αυτός που τους την έδωσε. Φυσικά και προσευχόμαστε να ευοδώσει ο Θεός τις προσπάθειές μας αλλά το ενδιαφέρον δεν πρέπει να εκλείπει...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αθεολόγητε δεν ισχύει αυτό που λες ότι απο εκεί και έπειτα δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει π.χ. το αίμα. Λέω ότι δεν πρέπει ο πονηρος ο διάβολος να μας βάζει τέτοιυς λογισμούς και στο τέλος δεν κάνουμε αυτό που θέλει ο Θεός...
Δεν λέω ότι σκοτιστίκαμε τι θα γίνει...Λέω οτι δεν πρέπει απο την στάση των άλλων να εξαρτάται η δική μας η καλή η πράξη...
Καλό βηράδυ σας εύχομαι...